• Načítám...
>

Berounští mají opravené koupaliště

Obyvatelé Berouna mohou nově v letních dnech trávit svůj čas na venkovním koupališti. To vzniklo na velkém sídlišti a návštěvníci zde mohou vyzkoušet tobogán, skluzavku nebo brouzdaliště.

Reklama

Město Beroun otevřelo zmodernizované venkovní koupaliště na Velkém sídlišti. Důvodem modernizace byl špatný stav 40 let starého areálu.

"Nebyl to nápad, ale povinnost. Existovaly dvě možnosti. Buď koupaliště zrušit nebo ho přestavět. Když jsme říkali rekonstrukce, tak vzhledem k tomu, že to zrekonstruované koupaliště tu bude ještě 50 let, tak jsme chtěli zvolit tu nejlepší technologii, která je včetně nerezového bazénu," říká Soňa Chalupová, starostka města Beroun.

Na návštěvníky čekají nové vodní atrakce např. tobogán, skluzavka nebo šplhací síť. Děti se pak mohou vydovádět v brouzdališti, které je doplněné herními prvky.

"Je tu plavecká část bazénu, kde jsou vymezené plavecké dráhy. Je tu rekreační část bazénu, kde je i vířivka. Jsou tu také různé atrakce," říká Soňa Chalupová, starostka města Beroun.

Slavnostního otevření zmodernizovaného koupaliště se mimo zástupců města Beroun zúčastnil i středočeský radní Martin Draxler.

"Je velice dobře, že vedení měst v dnešní nelehké době dokáží investovat peníze do takových projektů. Myslím si, že se to městu vrátí na spokojenosti občanů, kteří tu žijí, protože uprostřed města mají nádherné koupaliště," říká Martin Draxler, radní Středočeského kraje.

Nové koupaliště za více než 42 milionů korun město Beroun financovalo ze svých prostředků. Areál čeká ještě poslední fáze oprav a to technického objektu a využití jeho prostor.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu