• Načítám...
>

Handy Cyklo Maraton projel i krajem

I tento rok odstartoval nejdelší cyklistický maraton v Česku. Trasu dlouhou dva tisíce kilometrů zdolávají mimo cyklistů také sportovci se zdravotním postižením. Díky tomu je Handy Cyklo Maraton zcela ojedinělým konceptem, jehož cílem je ukázat, že lidé, s postižením i bez něj, umí fungovat jako jeden tým.

Reklama

28. července odstartoval 8. ročník Handy Cyklo maratonu. Tento etapový cyklistický závod je unikátní i tím, že se ho účastní také zdravotně postižení sportovci. Před těmi je 111 hodin dlouhá výzva v podobě 2 222 kilometrů dlouhé trati.

"Hlavní myšlenka v tuto chvíli je propojit všechny kraje, objet celou republiku - trasa je dlouhá 2 222 kilometrů a ta nejhlavnější myšlenka je propojit lidi s různými handicapy. Jak říká pan Heřman Volf: "Každý máme handicap, jen je na každém z nás vidět trošku jinak"," uvedl člen pelotonu Naděje, Filip Křesťan. 

Jedna z etap vedla i přes Středočeský kraj. Na trase dlouhé téměř 32 kilometrů měli možnost závodnici vidět zajímavá turistická místa, jako je například hrad Kokořín či Zámek Veltrusy. Tento závod podpořil i Středočeský kraj.

"To se nám na tom líbí, že se dají dohromady všechny kraje, projedou se zajímavá místa těch krajů. Paní hejtmanka poskytla záštitu tomuto závodu a  Středočeský kraj přispěl částkou 50 tisíc, aby se všechno podařilo tak, jak se podařit má," dodal radní Středočeského kraje, Martin Herman.

Oproti minulému roku se Handy Cyklo Maraton odehrává výhradně na území České republiky. Navíc týmy nemohou kombinovat trasy tak jako loni, ale drží se výhradně vyznačené cesty.

"Letošní ročník je odlišný v tom, že si letos netrasujeme trasu sami podle jednotlivých průjezdných bodů, ale je nám pevně daná. Možná ztratíme trošku dobrodružství, ale třeba zase jiné najdeme. Zároveň ještě jedeme opačným směrem, než v předchozích ročnících a letos ani nemáme žádný výjezd do jiné okolní republiky. Je to jen v Česku," prozradil člen pelotonu Naděje, Filip Křesťan.

Jak si vedou jednotlivé týmy, případně váš favorit, můžete sledovat živě na webových stránkách cestazasnem.cz

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu