• Načítám...
>

Vedení kraje ocenilo hasiče

Členové Hasičského záchranného sboru Středočeského kraje převzali z rukou radního pro bezpečnost Roberta Bezděka záslužné medaile. Za práci, kterou dělali a stále dělají během koronavirové krize. Hasiči kromě svých zákonných povinností distribuovali ochranné pomůcky nebo stavěli stany pro odběrová místa.

Reklama

Krátké pracovní jednání a vyhodnocení úkolů v rámci koronavirové krize se uskutečnilo v krizovém štábu Hasičského záchranného sboru Středočeského kraje v Kladně. 

"Šlo o předání záslužných medailí členům Hasičského záchranného sboru České republiky za zvládnutí situace, která zde nastala v souvislosti s epidemií Covid-19. Můžeme být hrdi na naše hasiče, protože opětovně prokázali, že jsou složkou integrovaného záchranného systému, na kterou se dá plně spolehnout. Spolupráce mezi profesionálními či dobrovolnými hasiči a Středočeským krajem je i nadále, podle mého názoru, na velmi vysoké  a dobré úrovni," konstatoval Robert Bezděk, radní Středočeského kraje.

Kromě klasických hasičských povinností měli středočeští požárníci i jiné důležité úkoly.

"Starali jsme se o dopravu a přepravu materiálů, zejména pak ochranných prostředků. Dezinfekce jsme rozváželi po našem kraji i mimo něj. Zabezpečovali jsme dovoz našich spoluobčanů z ciziny. Také jsme se například podíleli na výstavbě odběrných míst," popsal Miloslav Svatoš ředitel HZS Středočeského kraje.

"Zajišťovali jsme distribuci a skládání dezinfekce. Pro centrální sklad ochranných pomůcek jsme pomáhali se skládáním. Asistovali jsme tak u složení zhruba devětadvaceti kamionů s potřebným materiálem. Někdy to bylo i dvě hodiny ráno. To fyzicky náročné bezesporu je, ale nic co by se nedalo zvládnout. Psychicky je to náročnější, neboť nevíte dne ani minuty. Ale my, jako hasiči, jsme zvyklí," uvedl Radek Svoboda, vedoucí oddělení prevence Benešov.

Podle slov radního Roberta Bezděka patří poděkování každému jednotlivému hasiči, který v době pandemie pracoval a pracuje na sto procent.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu