• Načítám...
>

V Lysé se konala tradiční steeplechase

Na závodišti v Lysé nad Labem se uskutečnila Prvomájová Steeplechase. Jejím partnerem je již třetím rokem město. Původně, jak už název nasvědčuje, se dostihy měly konat prvního května. Což ovšem nebylo možné kvůli koronavirové krizi.

Reklama

Na závodišti v Lysé nad Labem se uskutečnila Prvomájová Steeplechase, která musela být odložena kvůli vládním opatřením spojených s koronavirovou pandemií. Pro diváky i fanoušky bylo připraveno 8 dostihů. 

"Jedná se o klasický mix dostihů rovinových, překážkových a dostihů přes proutěné překážky," upřesnil Lukáš Palyza, organizátor dostihů.

Hlavním vrcholem tohoto dne je Prvomájová steeplechase cross country s distancí 4 200 metrů a dotací 150 tisíc korun. Tuto událost si nenechali ujít ani významné osobnosti či zástupci Středočeského kraje. 

"Můj velký obdiv patří všem koňařům, protože jsou to srdcaři. Od toho nejúspěšnějšího až po toho, který má doma koně jen pro svoji potěchu. Je to náročný koníček a koně jsou tu nádherní," uvedla Jaroslava Jermanová Pokorná hejtmanka Středočeského kraje.

Zajímavé zpestření nabídly i tradiční závody poníků, kterých se účastní jenom děti. 

"Běží se mezi dvěma dostihy. Jsou to klasické rozjížďky dostihů poníků, kde se účastní děti od osmi do patnácti let,"doplnil Lukáš Palyza, organizátor dostihů.


Dostihové závodiště v Lysé nad Labem je jediné v kraji. Tuto výjimečnost si uvědomuje i vedení místní radnice. 

"Místní hipodrom podporujeme dalšími finančními prostředky například na provoz a údržbu zařízení. Je to částka asi sto čtyřicet tisíc korun. Město dává ročně kolem tři sta tisíc korun jako  podporu, ale v tom je i podpora propagací, závodiště, ale i třeba to, že sem jezdí významní hosté," konstatoval Karel Otava, starosta města Lysá nad Labem.

Na této dostihové dráze přezdívané jako "Ananas" se poprvé běhalo o prázdninách v roce 1953, kdy byl uspořádán dvoudenní mítink. Od roku 1961 doposud byla kontinuita dostihů přerušena jenom dvakrát, a to v roce 1982  a 1993. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu