• Načítám...
>

Roztocká radnice projde proměnou

Roztoky u Křivoklátu se připravuji na jednu z největších investic. A to na kompletní opravu budovy obecního úřadu, která byla postavena ve 30.letech minulého století. Momentálně je však v zanedbaném stavu a nevyhovuje současným standardům.

Reklama

Roztoky u Křivoklátu se připravuji na jednu z největších investic. A to na kompletní opravu budovy obecního úřadu. Stavba z 30.let minulého století je totiž už několik let v zanedbaném stavu.

"Náš obecní úřad je velmi zanedbán a vyžaduje si celkovou rekonstrukci. Pracovat se bude venku i uvnitř. Obci se podařilo sehnat dotaci na zateplení plus rekonstrukce, které budou jen základním režimu," uvedla Lenka Peterková, starostka obce Roztoky u Křivoklátu.

V budově bude kompletně vyměněna elektroinstalace a první patro bude přizpůsobeno handicapovaným osobám a lidem se sníženou pohyblivostí.

"Budeme určitě dělat bezbariérový přístup do prvního patra. To představuje plošinu, která se tam bude muset instalovat. Kromě toho nás čeká práce na renovaci vnitřků, kanalizace, vody plus například úprava podlah," popsala Lenka Peterková, starostka obce Roztoky u Křivoklátu.

Proměnou projde i přilehlé okolní obecního úřadu, kde by mělo vzniknout i nové parkoviště.

"Prostranství, které je tu nyní se v podstatě zachová. Za budovou vznikne prostor pro parkování a především zde bude zřízen bezbariérový přístup, protože to naše budova zatím nemá," doplnila Lenka Peterková, starostka obce Roztoky u Křivoklátu.

Zahájení plánované opravy by už nic nemělo bránit. V tuto chvíli musí úředníci počkat na konec léta, jelikož zde hnízdí vzácní rorýsové obecní, kteří začátkem září odlétají.

Rekonstrukce obecního úřadu i přilehlého okolí by měla začít nejpozději v říjnu tohoto roku, s tím že práce by měly být hotové během 8 měsíců.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu