• Načítám...
>

Nová čistírna v Novém Strašecí je téměř hotová

Nová čistírna odpadních vod v Novém Strašecí už je téměř hotová stejně jako kanalizace v některých ulicích historické části obce. Práce pokračují v ulicích Pod Větrákem a Rudské. Zbývající by měly být dokončeny během první poloviny příštího roku.

Reklama

V Novém Strašecí se pomalu a jistě dokončují přípravné práce na zahájení provozu nové čistící stanice. Ta by měla být mnohem výkonnější nežli ta současná.

"Podle legislativy musí být rok ve zkušebním provozu. Občané tuto změnu nijak nepocítí. Jedná se o technickou záležitost, kterou řeší provozovatel. Jde o to, že bude mít vyšší kapacitu nežli měla čistírna stávající," uvedl Jan Bureš místostarosta města Nové Strašecí.

V současné době probíhá v historické části obce také stavba kanalizace. Téměř hotová je v ulicích Rabasova, Spojovací a Obětí Okupace, kde už dělníci opravují rozkopané povrchy silnic. Práce pokračují v ulicích Pod Větrákem a Rudské. Následovat má ulice Nad Nádražím.

"Kanalizace se dělá v části města, kde bylo historicky těžké ji provést, protože město Nové Strašecí leží na kopci. V současné době jsme procentuálně tak za polovinou," popsal Jan Bureš, místostarosta města Nové Strašecí.

Celková investice zahrnující výstavbu čistící stanice a odkanalizování ulic vyjde zhruba na 150 miliónů korun.

"Kraj nám na výstavbu kanalizace přispěl několika milióny korun. Ze Státního fondu životního prostředí České republiky jsme na to získali příspěvek ve výši zhruba šedesáti procent. Co se ale týká například plné obnovy komunikací, tak to jde plně za městem," doplnil  Jan Bureš místostarosta města Nové Strašecí.

U některých komunikací dojde i na výměnu sítí jako je například ulice Rabasova, kde bude zahloubeno elektrické vedení. Kanalizace ve zbývajících ulicích by měla být hotova během první poloviny příštího roku.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu