• Načítám...
>

Slánská nemocnice dostala termokameru

Slánská nemocnice je nově vybavena termokamerou. Jejím účelem je měřit příchozím při vsupu do budovy teplotu. Podobná zařízení předal Středočeský kraj i do dalších zařízení. Chce tím docílit maximálního zabezpečení před šířením koronaviru.

Reklama

Slánská nemocnice má nově ve vstupní hale termokameru. Jedná se o jeden ze dvou desítek přístrojů, které Středočeský kraj získal od Ministerstva zdravotnictví České republiky.

K čemu bude termokamera sloužit popisuje ředitel Slánské nemocnice Štěpán Votoček.

"Termokamera je zařízení, které slouží k měření teploty. Velmi se hodí v situaci, kdy je vstup do nemocnice veden filtrem a se testuje rizikovost pacientů na covidovou infekci. Pokud bude obnoven filtr jaký jsme měli v době vrcholu covidové epidemie, tak byl vchod do nemocnice  jediným vchodem jak pro personá,l tak pro všechny příchozí pacienty  a návštěvníky. Všechny jsme museli manuálně měřit. Termokamera velmi usnadní a upřesní toto měření," popsal Štěpán Votoček, ředitel Slánské nemocnice.

"Tak, jak je navržena, by měla zachytit potenciální pacienty se zvýšenou teplotou. Samozřejmě, že vám termokamera neřekne zda máte zvýšenou teplotu kvůli covidu nebo z jakéhokoli jiného důvodu," doplnil Robert Bezděk, středočeský radní.

Termokamery jsou určené primárně pro zdravotnická a sociální zařízení. Středočeský kraj se instalací těchto zařízení připravuje na případnou druhou vlnu epidemie Covid-19. V této souvislosti byly pořízeny také ochranné pomůcky.

"V tuto chvíli máme na centrálním skladu více než 4,6 milionu ochranných pomůcek různých druhů.  Ředitelé nemocnic a sociálních zařízení budou nakupovat ochranné pomůcky na své sklady  prostřednictvím centrálního nákupu, abychom získali co nejlevnější cenu," dodala Jaroslava Pokorná Jermanová, hejtmanka Středočeského kraje.

Toto množství zásob by v případě potřeby mělo vystačit přibližně na dobu dvou měsíců. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu