• Načítám...
>

Berounští se setkali s hejtmankou

I během letních prázdnin vyráží do měst hejtmanka Středočeského kraje se svou mobilní kanceláří. Tentokrát zamířila do Berouna, kde se setkala jak s místními obyvateli, tak i se starosty okolních obcí.

Reklama

V rámci mobilní kanceláře navštěvuje hejtmanka Středočeského kraje pravidelně jednotlivé regiony. Tentokrát zamířila do Berouna. Toto město a okolní obce totiž patří mezi lokality, které se dlouhodobě potýkají s rostoucím počtem obyvatel a tím pádem i se zvyšujícím tlakem na občanskou vybavenost. 

"To jsou lokality, kde se staví a stavět bude. Je to spíše chyba minulého vedení, které schválilo velkolepé územní plány s velkou zástavbou. Berounsko patří do lokalit, kde začíná být akutní problém s nedostatkem míst ve školách," řekla Jaroslava Pokorná Jermanová, hejtmanka Středočeského kraje. 

Během úředního dne měla hejtmanka možnost se setkat jak s občany, tak i se zástupci radnic.

"Paní hejtmanku jsem byl pozdravit a byl jsem se zeptat na jednu investiční akci, která nás v Hořovicích čeká a jak to s ní vypadá, což je obchvat Hořovic. To je věc, která nás tam velice trápí," Petr Karban, občan Hořovic. 

"Ujasnili jsme si tady s paní hejtmankou, že pro další stavby a další investice je úplně nejlepší velmi úzká spolupráce obcí, měst a kraje," řekla Soňa Chalupová, starostka města Beroun. 

"Za paní hejtmankou jsme přišli s tím, že jsme jí pozvali na otevření naší základní školy, na kterou Středočeský kraj finančně přispěl," řekl Antonín Sklenář, starosta města Zdice. 

Vzhledem k tomu, že kraj disponuje nejhustější sítí silnic v ČR, dotazy směřovaly tradičně hlavně na dopravu.

"Řešili jsme různé lokální opravy, potom i strategické stavby, jako je obchvat Hořovic nebo obchvat Berouna + další berounské problémy, co přinesli občané nebo vlastníci nemovitostí na Berounsku," řekla Jaroslava Pokorná Jermanová. 

Během letních prázdnin bude mobilní kancelář putovat dále po kraji. Zájemci se mohou setkat s hejtmankou například 18. srpna v Benešově nebo 26. srpna v Kolíně. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu