• Načítám...
>

Rekonstrukce ZŠ Hudlice je dokončena

Rekonstrukce Základní školy v Hudlicích skončila. Kromě oprav staré části zde došlo i na přístavbu nové budovy. Díky tomu se navýší počet žáků. Na ty čekají zbrusu nové prostory, které budou vybaveny moderní technikou.

Reklama

Hudlice na Berounsku jsou známé jako rodiště Josefa Jungmana. Jeho památku si hrdě připomíná i místní základní škola, kterou tvoří dvě budovy z roku 1824 a 1904. Ještě letos zde chodili výhradně žáci prvního stupně. Od září se to však změní. Škola totiž prošla rozsáhlou rekonstrukcí. 

"Motivem je to, že je absolutně nedostatečná kapacita základních škol druhého stupně v okolních městech, to znamená zejména v Králově Dvoře a v Berouně. Měli jsme problém tam ty děti vůbec vměstnat a proto jsme zřídili ještě druhý stupeň v Hudlicích," řekl Pavel Hubený, starosta obce Hudlice. 

"Původně měla škola kapacitu 100 žáků a teď jsme navyšovali o 108, takže celková kapacita 208 žáků," řekla Michaela Holá, ředitelka ZŠ Hudlice. 

Kromě rekonstrukce byla přistavena i nová stavba, která je napojena na původní budovu školy z roku 1824. Děti se tak mohou těšit na zcela nové a útulné učebny, které budou postupně dovybaveny moderními pomůckami. 

"Budeme mít jednoznačně kvalitnější interaktivní tabuli a projektory. Budeme mít sady nových pomůcek. Považuji za dost důležité, že se nám povedlo zrealizovat i tu venkovní učebnu," řekla Michaela Holá. 

Slavnostního otevření se zúčastnila i hejtmanka Středočeského kraje Jaroslava Pokorná Jermanová.

"My máme nastavený fond, kde se snažíme spolufinancovat obce, které jsou aktivní a nebojí se do toho jít. Je to o té aktivitě a odvaze starosty, protože jejich rozpočty jsou velmi napjaté a malé a ta částka je veliká," řekla Jaroslava Pokorná Jermanová. 

Hudlice jsou malou obcí a za normálních okolností by si investici v hodnotě 30 miliónů korun nemohla z vlastního rozpočtu dovolit. Středočeský kraj proto poskytl z infrastrukturního fondu 10 miliónů korun. Dalších 12 miliónů pak putovalo z Ministerstva financí.  Zbývající část uhradila místní radnice. 



Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu