• Načítám...
>

Z Buštěhradu vede nová cyklostezka

Buštěhrad a Lidice propojila nová cyklostezka, která slouží i chodcům. Pěší a cyklisté museli do Lidic dosud chodit nebo jezdit dlouhé roky pouze po okraji silnice. To bylo nebezpečné. Nyní je tento stav již minulostí.

Reklama

Ještě do nedávna mezi Buštěhradem a Lidicemi nevedl ani chodník. Ten, kdo chtěl mezi těmito lokalitami, které jsou od sebe vzdálené 1 km, přejít, musel po frekventované silnici. To se ale změnilo.

"Pro výstavbu cyklostezky jsme se rozhodli, protože mezi Buštěhradem a Lidicemi chodí a jezdí na kole hodně lidí a ta trasa nebyla bezpečná. My jsme usoudili, že když vybudujeme cyklostezku, kterou budou moci využívat i pěší, tak to bude daleko bezpečnější a příjemnější pro všechny. Výstavba trvala zhruba půl roku, přičemž cyklostezka byla zčásti financována z dotace ITI," řekla Daniela Javorčeková, starostka města Buštěhrad. 

Celá tato dlouho očekávaná investice vyšla celkem na 10 000 000 korun bez DPH. Nešlo však jen o výstavbu cyklostezky, ale také o spoustu doplňkových úprav.

"Byla to úprava kusu města. S cyklostezkou se budovala i nová autobusová zastávka, nové stojany na kola s přístřešky, veřejné osvětlení, odvodnění, zeleň, mobiliář. To znamená, že je to kultivace celé části města, která byla dříve v poměrně zanedbaném stavu," řekla Daniela Javorčeková. 

S tématem cyklostezky se pojí také myšlenka sdílených kol. Tuto investici město však neplánuje.

"O tom jsme uvažovali, měli jsme tady nějakou nabídku, dělali jsme nějakou neoficiální anketu mezi občany, nicméně se zjistilo, že by tady o to kupodivu nebyl moc zájem, takže to zatím zavádět nebudeme," řekla Daniela Javorčeková. 

Cyklostezka je součástí delší cyklotrasy, která vede přes Lidice, Kladno až do Družce.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu