• Načítám...
>

Třebusická školka má novou střechu

Na téměř jeden a čtvrt milionu korun vyšla výměna střechy na budově mateřinky v obci Třebusice na Kladensku. Stavební práce byly součástí postupné rekonstrukce této budovy. Na renovaci se finančně podílí také Středočeský kraj.

Reklama

Mateřská škola Duha v obci Třebusice na Kladensku má novou střechu. Její výměna se uskutečnila v rámci postupné rekonstrukce historické budovy, ve které se školka nachází.

"Jedná se o budovu z roku 1932. Původní střecha již dosloužila, a tak jsme ji kompletně opravili. Vyměněny byly tašky, byly také například provedeny nové klempířské prvky, opraveny komíny a nástavce antén. Snažíme se o školku starat s péčí řádného hospodáře jak nejlépe umíme. Z krajských peněz jsme už  třeba měnili okna," konkretizovala Dita Losová Doubnerová, starostka Třebusic.

Náklady na opravu se vyšplhaly na 1 200 000 korun. Z toho 500 000 korun poskytl dotaci Středočeský kraj.

"Středočeský kraj podobné projekty na malých obcích podporuje prostřednictvím Fondu obnovy venkova. Pak už záleží jen na šikovnosti daného starosty, jak tuto šanci a možnost využije," uvedl Martin Draxler, radní Středočeského kraje.

Mateřská škola Duha je výjimečná tím, že se je jedná o jednotřídku. Zaměstnanci se tak mohou lépe věnovat dětem.

"Kdybych byl malé dítě, tak chci určitě chodit do malé školky, a ne do takové, kde je mnoho dětí. V této školce mají učitelky určitě mnohem větší prostor se dětem věnovat. Je to tady krásná budova uprostřed velké zahrady. Jako dítěti by mě tady určitě nic nechybělo," doplnil Martin Draxler, radní Středočeského kraje.

Další rekonstrukce budovy na sebe nenechá dlouho čekat. Obec plánuje ve školce ještě opravit sociální zařízení.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu