• Načítám...
>

Příbramské infocentrum se přestěhuje

Ještě v letošním roce by mělo dojít ke sloučení infocenter v Příbrami a jejich následného přestěhování do nových prostor. Ty se nachází v samém centrum města, a to v Pražské ulici.

Reklama

Do Pražské ulice v Příbrami se brzy přestěhuje infocentrum. Jeho služby tak budou dostupnější jak pro obyvatele, tak i návštěvníky města.

"Vede nás k tomu několik motivů. Předně se jedná o úsporu. V tuto chvíli máme dvě infocentra, Jedno sídlí v knihovně a druhé v zámečku. Chtěli jsme je sjednotit a mít jedno hlavní infocentrum. Druhým motivem je to, že se nám tady v Pražské ulici uvolnily vhodné prostory.  Ty se krásně nabízí  k tomu, abychom zde v centru, v tepně kudy proudí turisté i naši obyvatelé, měli informační centrum. Místo, kam si mohou turisté zajít pro informace nebo naši obyvatelé třeba pro nějakou vstupenku, a tak podobně," vysvětlil Jan Konvalinka, starosta města Příbram.

Konkrétní datum otevření infocentra zatím není známé, stihnout by se ale vše mělo ještě v letošním roce.

"Domnívám se, že bychom někdy v adventním čase mohli informační centrum tady v Pražské ulici otevřít. Nyní pracujeme na těch nejhrubších úpravách. Sanují se omítky, podlahy, vytváří se zde zázemí, toalety. Myslím si tedy, že v posledním kvartálu letošního roku, bychom už mohli uvažovat o otevření," popsal Jan Konvalinka, starosta města Příbram.

Město zároveň řeší otázku, co bude se stávajícími prostory, ve kterých se v současnosti dvě bývalá infocentra nachází.

"V tuto chvíli o jejich využití jednáme. Vznikne tam samozřejmě nějaký disponibilní prostor, který můžeme dále využít například pro některý z odborů městského úřadu," dodal Jan Konvalinka, starosta města Příbram.

Vyloučený není ani další pronájem těchto prostor ke komerčním účelům.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu