• Načítám...
>

Hřiště v Příbrami prochází rekonstrukcí

Dětská hřiště v Příbrami prochází postupnou revitalizací. Do jejich proměn investuje město každý rok nemalé peníze. Ty jsou využívány nejen na jejich údržbu, ale i zabezpečení.

Reklama

Dětská hřiště v Příbrami prochází postupnou revitalizací. Během ní jsou vyměňovány zastaralé herní prvky za modernější.

"Dětská hřiště nám stárnou tak, jako ostatní mobiliář ve městě. V době minulé tady byly takové ty železné prvky, které postupně odcházejí, korodují a stávají se nebezpečnými. Dětské hřiště dnes už není jen tak nějaký soubor hracích prvků. Musí to být certifikované, bezpečné věci. A to je jeden z důvodů proč se je snažíme renovovat. Chceme, aby si na nich děti mohly v klidu hrát," uvedl Jan Konvalinka, starosta města Příbram.

Do proměn hřišť investuje město každý rok nemalé peníze. Ty míří nejen do jejich údržby, ale také například do zabezpečení.

"Ročně dáváme do obnovy dětských hřišť zhruba půl milionu korun. Není to jen o vyměňování herních prvků, ale také je oplocujeme, aby byla ve večerních hodinách bezpečná. Nepřizpůsobivé živly tam pak nemají přístup, protože je na nich určitý režim. Ráno se zase otevírají," doplnil Jan Konvalinka, starosta města Příbram.

Ve městě jsou více než čtyři desítky dětských hřišť. Z toho přibližně polovina na svou revitalizaci teprve čeká.

"Technické služby města Příbrami mají aktuálně ve správě dvanáct dětských hřišť vyšší kategorie, šest hřišť kategorie DH a dvě workoutová cvičiště. Na dvaadvaceti místech Příbrami máme ještě původní hřiště," uzavřel Jan Konvalinka, starosta města Příbram. 

Postupně proměnou projdou i zbývající hřiště. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu