• Načítám...
>

Rozšíření školy v Rudné je u konce

Několik let trvající rozšíření Základní školy v Rudné je u konce. Stavební práce byly rozdělené do dvou etap. Žáci mají nově k dispozici nejen kmenové či odborné učebny, ale také například hudebnu.

Reklama

Od začátku nového školního roku mají žáci Základní školy v Rudné k dispozici nové kmenové i odborné učebny. Ty vznikly během druhé etapy rekonstrukce budovy.

"Zbourali jsme původní objekt, kde byla jídelna, šatny a kuchyně. Na jeho místě jsme vystavěli dvoupodlažní budovu, kde je osm kmenových tříd, dvě odborné učebny, počítačová učebna, jazyková učebna a jedna velká učebna takzvaná hudebna. Také jsme získali velké zázemí pro učitele. Kabinety, sborovnu. Pyšní jsme na to, že jsme mohli uspokojit požadavky všech rudenských občanů. Že sem děti mohou chodit do školy, a že nemáme problém jim kapacitně vyhovět. V okolí se samozřejmě hodně staví, ale pro všechny tyto děti nejsme schopni zajistit výuku," popsal Pavel Kasal, ředitel ZŠ Rudná.

Dominantou nových prostor je nejen velká hudebna, ale také reliéf, který se nachází v přízemí.

"Tento reliéf vytvořil rudenský občan Lumír Čmerda  v roce 1967 ke slavnostnímu otevřené naší základní školy, kterou jsme nyní rozšiřovali. Reliéf se jmenuje Kraj pod homolí a jsou na něm výjevy z naší obce. Jak historické, tak i tenkrát dobové, ale i budoucí. Je zajímavý tím, že je složen z otočných krychlí a na každé z nich je jiný motiv. Jedna strana je bílá a jde použít jako výstavní plocha pro děti. A jinak lze nastavit jeden ze tří motivů, který je tam vyrobený," upozornil Lubomír Kocman, starosta Rudné.

Na rekonstrukci školy se finančně podílel také Středočeský kraj.

"Středočeský kraj přispěl na renovaci Základní školy v Rudné částkou ve výši necelých jedenácti milionů korun. Jedná se o příspěvek z dlouhodobého, čtyřletého fondu, kterým jsme podpořili nárůst kapacity základních a mateřských škol ve Středočeském kraji, " doplnil Gabriel Kovács, náměstek hejtmanky Středočeského kraje.

Celkově takto Středočeský kraj přispěl téměř 400 miliony korun.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu