• Načítám...
>

Umělci z Kladna a okolí vystavují na zámku

Galerie v Kladenském zámku zahájila další ročník Kladenského salonu. Na vernisáži se první návštěvníci mohli podívat na díla až 28 regionálních autorů. Výstava potrvá v galerii Kladenského zámku do 1. listopadu.

Reklama

Galerie v Kladenském zámku zahájila další ročník Kladenského salonu. Ten již 9. rokem představuje díla regionálních výtvarníků, grafiků, sochařů a fotografů.

"Já jsem se snažil, když jsem to vymýšlel, dát prostor těm výtvarníkům, ale déle, aby lidé, kteří o to mají zájem, to mohli vidět déle. Přišli jsme na nápad udělat salón, který by byl výběrový, věnoval by se profesionálním výtvarníkům nebo poloprofesionálním výtvarníkům a mělo by to trvat na nějakém důstojném místě aspoň měsíc," řekl František Tomík, kurátor. 

Na vernisáži se první návštěvníci mohli podívat na díla až 28 autorů.

"Ty autory vybíráme z lidí, kteří žijí tady na Kladně, v nejbližším okolí nebo v okolí Středočeského kraje a pak si dovolujeme pozvat někoho, kdo je zcela mimo. Tzn. zahraniční výtvarníky. Máme tady vystavující Japonku, která žije v Buštěhradu. Také tady máme Francouzsku, která se narodila na Kladně. Přes některé lidi se dostaneme do Polska, máme kontakty na Slovensku," řekl František Tomík. 

Kurátor výstavy upozorňuje hlavně na díla Čestmíra Sušky, který je nechal trochu zrezivět. Podle kladenského primátora je výstava o něco pestřejší než loňská.

"Je tady vždy spoustu obrazů a fotografií a letos přibylo hodně výtvarných děl, sochařských a prostorových. Pro mě je to pestřejší, než jindy, protože tady není jeden směr a proud, že by se Kladno vyznačovalo něčím specifickým. Tady je vidět naopak obrovská pestrost názorů, stylů a podobně. Toto ve mně budí radost," řekl Dan Jiránek, primátor Kladna. 

Výstava potrvá v galerii Kladenského zámku do 1. listopadu. Navštívit ji můžete od úterý do neděle mezi 10. a 17. hodinou.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu