• Načítám...
>

Krajská sportoviště hostí nejvyšší soutěže

Středočeský kraj se dlouhodobě snaží vytvářet podmínky pro sportovní talenty. Ať už formou sportovních center mládeže nebo podporou při výstavbě a rekonstrukcích zařízení pro sporty náročnější na své zázemí. Díky tomu střední Čechy disponují i takovými sportovišti, která mohou hostit extraligové i mezinárodní soutěže.

Reklama

Sportovišti, která s přehledem obstojí i v mezinárodní konkurenci, se mohou chlubit například v Benátkách nad Jizerou nebo ve Slaném. V prvním případě jde o BMX rampu, a ve druhém o plochodrážní stadion. Obě zařízení se během září stala dějištěm nejvyšších soutěží, a to mistrovství republiky v Benátkách a extraligy ve Slaném. Zde se na start závodu postavili tradiční účastníci AK Markéta Praha, AMK ZP Pardubice, AK Slaný a nově utvořený celek SC Interteam.

"Jedná se o nejvyšší soutěž. Vítěz, který vyjde z utkání ze Slaného, Pardubic, Liberce a Prahy je mistrem republiky, " upozornil Antonín Vilde, předseda Autoklubu Slaný.

První závod extraligy pořádaný ve Slaném se konal pod záštitou Středočeského kraje, který v loňském roce pomohl s rekonstrukcí zázemí zdejšího stadionu. Peněz vložených do sportu určitě není třeba litovat. Nejen proto, že pomáhají vychovávat talenty a udržovat zdravý životní styl, ale i z důvodů mnohem prozaičtějších.

"Každá koruna vložená do sportu se nám vrátí třikrát. Ať už je to sportovní vybavení, ze kterého profitují obchody, prodejci sportovního vybavení, provozy stadionů nebo samozřejmě také zdravotnictví. Protože ten, kdo sportuje, nechodí tak často k lékaři," upozornil Martin Draxler, radní Středočeského kraje.

A k tomu je samozřejmě nutné ještě připočítat i velkou návštěvnost nejvyšších soutěží, ze které profitují místní podnikatelé v cestovním ruchu.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu