• Načítám...
>

Na Svatohubertských slavnostech se jedlo a pilo

Obec Klokočná ve Středočeském kraji nabídla v pořadí 14. Svatohubertské kulinářské slavnosti. Místní už moc dobře vědí, že to je pořádný důvod k veselici. Na slavnostech se totiž pije, hoduje a hlavně také raduje. Připraveny jsou vybrané delikatesy ze zvěřiny, chutné klobásy, bramboráčky a k pití pak například chutné pivo z malých pivovarů. To vše za přítomnosti myslivců, na jejichž počet se tradiční slavnosti konají. Pojďte se společné s námi podívat na všechny ty dobroty, které si pro vás vybraní kuchaři připravili.

Reklama

Září je už tradičně v obci Klokočná ve Středních Čechách zamluvené pro Svatohubertské kulinářské slavnosti. Možnost ochutnat výborné jídlo a pití od vyhlášených českých podnikatelů si nenechaly ujít desítky lidí, ale ani radní Středočeského kraje František Petrtýl, u kterého to ale zároveň nebyla jediná motivace.

"Důvodem toho, proč jsem tady je také to, že jsem myslivec. Tuto veselici pořádá především myslivecký spolek, tak jsem byl zvědav na doprovodné akce, a také na setkání s myslivci," vysvětlil František Petrtýl, radní Středočeského kraje.

Kromě vybraných pochutin byli také k vidění například draví ptáci, zahrála doprovodná kapela a nemohlo chybět ani vystoupení mažoretek. Jinak ale byly Svatohubertské kulinářské slavnosti hlavně o dobrotách, a to nejenom těch Babicových. Známý kuchař si pro návštěvníky připravil stánek, kde mu pomáhaly jeho děti. Dcera a syn.

"Reibekuchen je něco jako bramborák. My dnes budeme dělat pro návštěvníky právě tenhle, rýnský bramborák, který je daleko křupavější a je bez mouky. Potom nabídneme cibulový koláč, protože je sezóna cibule. A pro děti tu máme takový menší kuřecí burger. Ještě tam jsou nějaké výpečky. Doufám, že stánek bude zcela přeplněný zákazníky," popsal s úsměvem Jiří Babica, kuchař.

Takováto parádní veselice by se nemohla obejít bez podpory Středočeského kraje a protože vůně z čerstvě připraveného masa se šířila všude kolem, musela přijít ochutnat i paní hejtmanka, která má sama k myslivcům a ke zvěřině velmi pozitivní vztah.

"Já patřím k té skupině obyvatel, která má ráda maso. Zvěřina je neuvěřitelná svojí chutí a dá se zpracovat na mnoho způsobů. Přiznám se, že je můj mrazák plný zvěřiny. Vaříme ji, grilujeme," konstatovala Jaroslava Pokorná Jermanová, hejtmanka Středočeského kraje.

Čtrnáctý ročník Svatohubertských kulinářských slavností jasně ukázal, že pokud jde o dobré jídlo, pití a zábavu, tak v tom jsme my Češi stále jedničky a každý si za krásného sobotního počasí přišel v Klokočné na své. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu