• Načítám...
>

Benátky hostily mistrovství ČR v BMX

Bikrosové mistrovství republiky se o víkendu konalo na BMX dráze v Benátkách nad Jizerou. Letošního ročníku se zúčastnil rekordní počet závodníků. K vidění tu byli jak mladí jezdci, tak elita tohoto sportu.

Reklama

BMX areál v Benátkách nad Jizerou ožil dalším ročníkem mistrovství republiky. Toho se letos zúčastnil rekordní počet závodníků.

"Dnes jedeme Mistrovství České republiky v BMX 2020. Je to letos největší závod v republice. Sešlo se zde 420 jezdců, což je za poslední desetiletí absolutní rekord. Máme zde závodní kategorie pro děti od věku šesti let až po dospělé jezdce, kteří jedou z té velké rampy na námi," upozornil Pavel Podolský, předseda klubu SC BMX Benátky nad Jizerou.

Právě touto rampou je areál v Benátkách nad Jizerou ojedinělý. Na jejím vybudování se podílel také Středočeský kraj.

"Před deseti lety, kdy jsme začali budovat první dráhu, tady byla čistá louka. I ta vznikla s podporou kraje. Od té doby se dráha neustále zvětšovala, prodlužovala. Až se to posunulo do stavu, kdy měla evropské parametry. Chyběla tomu tehdy už jen osmimetrová rampa, ze které závodí elitní a juniorské kategorie," popsal Pavel Podolský, předseda klubu SC BMX Benátky nad Jizerou.

"Středočeský kraj přispěl částkou jeden milion korun na vybudování této nové startovací rampy, která je ve střední Evropě ojedinělá. Kraj doplnil finance, které dalo město a Nadační fond Škoda Auto," upřesnil Martin Draxler, radní Středočeského kraje.

Díky tomu dostal areál světové parametry a mohou se zde pořádat mezinárodní závody.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu