• Načítám...
>

Rožmitálští hasiči získali ocenění

Sbor dobrovolných hasičů v Rožmitále pod Třemšínem oslavil své 140. výročí. U té příležitosti ocenila středočeská hejtmanka čtyři členy tohoto sboru. Současně s tímto výročím probíhaly také oslavy založení města.

Reklama

Tanečním vystoupením byla zahájena Slavnostní schůze Sboru dobrovolných hasičů v Rožmitále pod Třemšínem. Ta se konala u příležitosti 140. výročí založení tohoto sboru.

"Není to jediné výročí, které Rožmitál pod Třemšínem slaví. Dnes, touto schůzí, v podstatě oslavy zahajují, protože se k tomu přidává také výročí založení obce. Letos je tomu už sedm set devadesát let. Takže se tady budou zítra konat velké slavnosti. Dnes je všude vidět, že přípravy na ně vrcholí. Využila jsem dnešního shromáždění k tomu, že jsem měla tu čest poblahopřát i prostřednictvím stuhy. Tu pro sbor připravil Středočeský kraj a já ji připnula na jejich slavnostní prapor," upozornila Jaroslava Pokorná Jermanová, hejtmanka Středočeského kraje.

Středočeská hejtmanka zároveň ocenila čtyři členy rožmitálského sboru.

"Za jejich dlouholetou činnost v hasičském sboru, za to, že se zúčastňují soutěží a podporují činnost mládeže. Jeden z nich byl dlouholetým profesionálním hasičem," popsala Jaroslava Pokorná Jermanová, hejtmanka Středočeského kraje.

"Velice mě to překvapilo. Jsem moc rád za ocenění a budu si ho vážit, protože je jedno z nejvyšších, které mám. Jako dobrovolný hasič si ho cením o to více, že mi ho předala hejtmanka našeho kraje. Je to pro mě i závazek, že budu pracovat pro sbor i nadále co budu moci. Přeci jen už mám svůj věk," uvedl František Polák, velitel SDH Rožmitál pod Třemšínem.

Hasičská jednotka v Rožmitále pod Třemšínem vznikla v roce 1880 a v době svého založení měla celkem 49 členů.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu