• Načítám...
>

Brandýští dobrovolní hasiči oslavili 140 let existence

Dobrovolní hasiči v Brandýse nad Labem měli pořádný důvod k oslavě. Letos je to přesně 140 let, co pomáhají lidem i profesionálním hasičům při zásahu. Vedle toho také připravují mladé hasiče, pro které se dobrovolná činnost může jednou stát jejich životním povoláním a posláním. V rámci oslav nechyběl bohatý doprovodný program pro děti i dospělé, a to včetně ukázky zásahové techniky. K vidění byly jak vybrané historické kousky, tak nejmodernější stroje. Chybět samozřejmě nemohlo ani ocenění vybraných hasičů za jejich mimořádnou práci.

Reklama

Sbor dobrovolných hasičů v Brandýse nad Labem pomáhá už 140 let. A tak bylo na místě jejich mimořádný přínos patřičně oslavit a zároveň ocenit ty, kteří si to nejvíce zasloužili.

"Město je opravdu hrdé na to, že má tak kvalitní sbor dobrovolných hasičů, protože je také zařazen v rámci integrovaného záchranného systému a velmi často je jejich sil využito," konstatoval Vlastimil Picek, starosta Brandýs nad Labem.

Díky podpoře města i Středočeského kraje mohou brandýští i staroboleslavští hasiči fungovat na kvalitní úrovni v odpovídajícím zázemí. 

"Podpora z jejich strany je podle mého názoru dostatečná. Dá se říci, že výborná. S městem spolupracujeme velice dobře. Postupně ještě potřebujeme nové hasiče dovybavit zásahovými obleky," uvedl Štefan Mackovič, starosta SDH Brandýs nad Labem.

Přestože se ale stále najdou i tací, kteří dobrovolné hasiče přehlíží na úkor těch profesionálních, je jejich úloha zcela nezastupitelná.

"Já se domnívám, že ti co přehlíží hasiče a sbory dobrovolných hasičů, jsou velice krátkozrací. Hasiči jsou solí naší země. V některých obcích, tam kde mají hasičské sbory, existuje i společenský život. Jsou to totiž právě hasiči, kteří ho v obcích organizují," řekl Robert Bezděk, radní Středočeského kraje.

Nedělní den ale naštěstí nebyl pro dobrovolné hasiče v Brandýse nad Labem dnem výjezdů, ale především dnem oslav. Nejenom na ně pak čekal bohatý doprovodný program.

"Jsou připraveny různé ukázky. Kromě techniky třeba vyprošťování z havarovaného vozidla, ukázka soutěže v požárním útoku, představí se i městská policie," upozornil Štefan Mackovič, starosta SDH Brandýs nad Labem.

Oslavy 140. výročí Sboru dobrovolných hasičů v Brandýse nad Labem jenom ukázaly na to, jak moc jsou potřební a kolik náročné a užitečné práce jsou schopni zastat. A na to bychom měli neustále myslet.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu