• Načítám...
>

Zoopark Olovnice nabízí větší zážitek než běžná zoo

Když si pan David Vedral před dvaceti lety pořídil první domácí zvířata, netušil, že za pár let se jeho malá farma rozroste a promění v Zoopark. Dnes chová i exotická zvířata z různých koutů světa. Vybrané mazlíčky mohou návštěvníci nakrmit a společně se s nimi vyfotit.

Reklama

Manželé Vedralovi žijící v Olovnici na Mělnicku se už přes dvacet let věnují exotickým zvířatům. Na jejich zahradě našla domov i ta, která někdo odložil nebo která neměla štěstí na dobrého chovatele. 

"Je to taková naše malá zoo. Nejdřív jsme chtěli mít zvířata od chovatelů, kteří si berou papoušky domů, tam se psychicky zhroutí, škubou se a dělají si různé rány. Pak jsme přešli dál k dalším a dalším zvířatům, jako byly kozy a tak dále. Poté se nám to rozvinulo v pro mě už docela veliký zoopark, kde máme spoustu exotických a vzácných zvířat," řekl David Vedral, majitel Zooparku Olovnice. 

Mezi velmi cenná zvířata patří například bažant vietnamský, který na první pohled zaujme svým pestrým zbarvením. Tomuto druhu se zde natolik daří, že se podařilo odchovat několik mláďat a některá z nich se vrátila zpět do volné přírody. Kromě toho zde návštěvníci mohou obdivovat pštrosy, dikobrazy, lvy či velbloudy. 

"Málokdo ví, že třeba velbloud dvouhrbý je daleko vzácnější než panda. V přírodě jich žije opravdu minimum, v zajetí poměrně dost. V České republice se letos narodila tři mláďata a zrovna jedno je u nás, tak jsme šťastní, i přestože se o něj maminka nestarala a museli jsme ho dokrmit, protože to bylo její první mládě. Maminka pochází z plzeňské Zoo. My jsme ho vypiplali, teď už jsou mu čtyři měsíce a hrdě tady běhá," řekl David Vedral.

Na své si přijdou i ti, kteří mají rádi i domácí zvířata, jako jsou například morčata či kůzlata. Oproti jiným zoologickým zahradám zde návštěvníci mohou vybraná zvířata nakrmit a zároveň se s nimi vyfotit.

"My to máme tak, že jak je to rodinné, tak s návštěvníky komunikujeme, říkáme jim určité příběhy a nesnažíme se je odradit jen tím, že nám přispějí na krmení, ale aby dostali i nějaký bonus, že jsme s nimi u těch zvířat a říkáme jim, kde jsme je sehnali, jak žijí, co dělají a nějaké zajímavosti," řekl David Vedral. 

Zoopark v Olovnici je otevřen veřejnosti každý den od 10:00 do 17:00 hodin. Více informací naleznou zájemci na webových stránkách.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu