• Načítám...
>

Kralupská škola prošla proměnou

Matematika, fyzika a chemie se v kralupské škole na Komenského náměstí vyučuje v nových učebnách. Jsou moderně vybaveny a vznikly v nové přístavbě. Její vybudování spolu s dalšími stavebními pracemi vyšlo na více než 100 milionů korun.

Reklama

Základní škola na Komenského náměstí v Kralupech nad Vltavou má od začátku školního roku novou přístavbu s učebnami. Ty nahradily původní třídy, které už byly pro výuku nevyhovující.

"Komenského škola je školou starou. Byla postavena někdy na přelomu 19. a 20. století. Odborné učebny, které jsme ve škole měli už nesloužily svému účelu, byly ve špatném stavu. Moderní výuku už se v nich nedalo podporovat," vysvětlil Marek Czechmann, starosta města Kralupy nad Vltavou.

Učebny, které slouží pro výuku matematiky, fyziky a chemie jsou plně vybaveny moderními pomůckami.

"Vše je plně vybavené.Veškeré pomůcky, veškerá IT zařízení, dataprojektory. To vše už je v učebnách, v rámci dotace pořízeno," popsala Jiřina Hereinová, ředitelka školy.

"Pro děti bude teď výuka daleko záživnější. Bude je to vést k tomu, aby si pod obory, kterým se zde učí představily, co by jednou, případně mohly dělat. Přírodovědné a technické obory jsou podle našeho názoru pro děti budoucnost. Protože právníků a filosofů těch je poměrně dost," zdůraznil Marek Czechmann, starosta města Kralupy nad Vltavou.

Výstavba nových učeben byla součástí kompletní rekonstrukce, při které se mimo jiné opravovala také kuchyň a školní jídelna.

"Ten objekt už tu částečně stál dělala se jen nástavba, ve které vznikly tři nové učebny pro matematiku, fyziku, chemii, a to včetně zázemí. Zjistili jsme, že je na projekt možné získat dotaci od IROPu. Když už jsme se tedy dohodli, že bychom zkusili vybudovat moderní učebny, tak jsme si řekli, že když už do budovy budeme sahat, tak že ji zrenovujeme celou,"doplnil Marek Czechmann, starosta města Kralupy nad Vltavou.

Celkové náklady na renovace se vyšplhaly na 102 milionů korun, z toho 33 milionů pokryla dotace.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu