• Načítám...
>

ZŠ Amos získala titul stavba roku

ZŠ AMOS v obci Psáry získala prestižní titul Stavba roku Středočeského kraje za rok 2020. Projekt zaujal odbornou porotu i svým společenským přesahem. Odborná porota tentokrát vybírala z rekordního počtu nominovaných.

Reklama

Galerie Středočeského kraje, která sídlí v Kutné hoře, se stala dějištěm prestižního ocenění nejlepší stavby Středočeského kraje za rok 2020. Do sedmého ročníku se probojovalo 27 nominantů.

"Překvapivé pro nás bylo, že se přihlásilo téměř nejvíce staveb za celou historii soutěže a to staveb, které jsou z veliké části věnovány vybavenosti ze Středočeských obcí. Školy, školky, komunitní centra a podobně," řekl Jan Fibiger, předseda správní rady Nadace ABF. 

"Hodnotíme i společenský účinek té stavby, úroveň kvality, stavebního řemesla, ale v neposlední řadě je velmi důležitý i ten společenský kontext," řekl Zdeněk Jiran, hodnotící expert. 

Cenu hejtmanky Středočeského kraje v kategorii osobnosti architektury převzal Jan Vítek, který je uznávaným odborníkem na stavby v oblasti mostů a autor řady inovativních řešení. Nejvyšší hodnocení porotců a tím pádem prestižní titul Stavba roku Středočeského kraje nakonec získala ZŠ AMOS v obci Psáry. Ta zaujala hlavně svým moderním a nadčasovým pojetím.

"Máme tam multimediální laboratoř, máme tam úsek celého neformálního vzdělávání, aby nám děti zůstávaly v té škole samy dobrovolně a vzdělávaly se i po tom klasickém vyučování. Děti využívají chodeb a učí se a pracují na svých projektech i na chodbách, takže to není jen komunikace jako taková," řekl Milan Váchal, starosta obce Psáry. 

Samozřejmě ani tento rok nechyběla cena veřejnosti. Tu získalo Společenské centrum Sedlčany, pro které hlasovalo 14 642 lidí.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu