• Načítám...
>

Benešovská nemocnice má nový pavilon

Nemocnice v Benešově slavnostně otevřela nový pavilon rehabilitace. Výstavba komplexu trvala 15 měsíců. Z hlediska vybavení lze na pavilon Komplexního rehabilitačního centra nahlížet z kosmického hlediska.

Reklama

Nemocnice v Benešově slavnostně otevřela nový pavilon. Výstavba rehabilitačního centra vyšla na zhruba 230 milionů korun. Celý komplex má kapacitu 40 lůžek, a to jak pro dospělé, tak pro děti s vrozenou vývojovou vadou.

"Je zde ambulantní i léčebná lůžková rehabilitační péče. Ambulantní vyšetřovny lékařů, ambulantní pracovny fyzioterapeutů. To znamená, že je tam taková ta klasická léčebná tělesná výchova. Jsou tam vodoléčby, elektroléčby. Bazén i vířivka se slanou vodou  a nechybí trysky. Je zde i takzvaný Kneippův chodník pro léčbu a rehabilitaci neurologických a interních pacientů s onemocněním tepen a cév, pacientů po operacích," konstatoval Roman Mrva, ředitel Nemocnice Rudolfa a Stefanie Benešov.

Otevření nového nemocničního pavilonu v Benešově se zúčastnila také ministryně financí ČR Alena Schillerová.

"Masivně podporujeme investice. Chystá se celá řada projektů. V souladu s heslem, že se chceme krizí proinvestovat je zdravotnictví jednou z velkých priorit," uvedla  Alena Schillerová, ministryně financí ČR.

Výstavbu rehabilitačního centra financoval Středočeský kraj. 

"Kraj podporuje investice do svých nemocnic a bylo to i v tomto případě. Výstavba se vyšplhala do částky 230 milionů korun. Nemocnice by si sama takovou investici dovolit nemohla. Ale je to naše nemocnice a tedy investice do našeho majetku a hlavně do služeb pro naše obyvatele," zdůraznila Jaroslava Pokorná Jermanová, hejtmanka Středočeského kraje.

Benešovská nemocnice se bude rozšiřovat a modernizovat i nadále. Slavnostnímu otevření tohoto pavilonu totiž předcházelo poklepání na základní kámen centrálního příjmu.

"Je to vlastně takové srdce, které vznikne uprostřed nemocnice, která je pavilónová. Propojí chodbami všechny pavilony které je třeba propojit. Také zvýšíme bezpečnost v této budově, protože budeme moci lépe kontrolovat vchody a východy," dodala  Jaroslava Pokorná Jermanová, hejtmanka Středočeského kraje.

Nemocnice v Benešově prochází postupnou revitalizací. Například v minulém roce tu otevřeli zrekonstruované oddělení neurologie.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu