• Načítám...
>

Lysá opět patřila milovníkům koní

Sedmadvacátý ročník nejstarší středoevropské výstavy koní i letos potěšil příznivce jezdeckého sportu, vozatajství, drezury, ale i samotného chovu koní. Třídenní program byl připraven v areálu Výstaviště Lysá nad Labem a byl završen Večerní koňskou galashow.

Reklama

O víkendu se v Lysé nad Labem konala tradiční výstava Kůň. Návštěvníci mohli vidět celou řadu koňských plemen.

"Připravili jsme přehlídku koní, kterých je na výstavišti 120. Budou ukázáni i při různých dovednostech, a to od těch nejmenších až po ty největší. Když to vezmeme hipologicky, tak tady máme například starokladrubské, českomoravské belgické i miniaturní koně," konkretizoval Ondřej Matouš, ředitel Výstaviště Lysá nad Labem.

Tuto událost, jako vystavovatel koní, pravidelně navštěvuje i pan Rudolf Holeček. Letos už pošestnácté.

"Je to pro nás reklama. Pozná nás tady mnoho lidí z celé republiky a chodí sem návštěvníci, kteří už cíleně hledají, kde je ustájená Bára, aby se na ni zase mohli podívat a vidět ji na vlastní oči," uvedl Rudolf Holeček, vystavovatel.

Návštěvníci měli možnost nejen obdivovat ušlechtilá plemena, ale zároveň si pořídit to, co ke koním nebo jezdcům patří.

"I tento rok jsme oslovili mnoho vystavovatelů, kteří se zúčastnili.  Je tu k prodeji řada věcí. Od krmiva, jezdeckých a veterinárních potřeb až třeba po vozatajské potřeby. Takže třeba i kočáry," popsal Ondřej Matouš, ředitel Výstaviště Lysá nad Labem.

Na závěr sobotního i nedělního večera byla pro zájemce připravena Večerní koňská galashow, na které se prezentovala koňská spřežení za doprovodu živé kapely.

Diváci mohli také obdivovat plemenné kladrubské koně z Národního hřebčína v Kladrubech nad Labem.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu