• Načítám...
>

Jesenice má první část obchvatu

První etapa obchvatu Jesenice u Prahy je otevřena. Stavba stála více jak sto šedesát milionů korun a je jednou z významných investic souvisejících s přípravou středočeské části dálnice D3.

Reklama

Po dlouhých letech čekání se obyvatelé Jesenice u Prahy dočkali obchvatu města. Výstavba jeho první etapy byla před několika dny dokončena.

"Výstavba první etapy byla nasmlouvána na patnáct měsíců, nicméně díky nasazení moderních technologií, velkého množství kapacit a příznivým klimatickým podmínkám byla realizace projektu o dva měsíce kratší. Trvala tedy jen třináct měsíců. Jedná se o komunikaci s odbočkou na Zlatníky až po kruhový objezd na příjezdu do Jesenice. Celková délka je tisíc třicet metrů plus připojovací větev sto třicet tři metrů," konstatoval Aleš Čermák, náměstek ředitele KSUS.

"Toto je pouze jedna ze staveb. Dnes jsme zahajovali i druhou etapu, kterou vysoutěžil stejný dodavatel. Je delší o zhruba čtyři sta metrů. Předpoklad realizace je do konce příštího roku," doplnil Zdeněk Škaloud, vedoucí odboru dopravy KÚ.

Slavnostního ukončení první etapy stavby jesenického obchvatu se zúčastnila také ministryně financí Alena Schillerová v doprovodu hejtmanky Středočeského kraje Jaroslavy Pokorné Jermanové.

"Byli jsme investory. Peníze jsme dostali ze SFDI a stavbu zajišťovala Krajská správa a údržba silnic Středočeského kraje. První etapa stála sto šedesát milionů korun. Dnes jsme poklepali na základní kámen druhé etapy. Ta už je financována z ITI a IROPu. Jsem ráda, že se to zde realizuje. Pan starosta říkal, že o to usiluje už od roku 2006 a k realizaci přistoupila až tato, naše vláda," dodala Jaroslava Pokorná Jermanová, hejtmanka Středočeského kraje.

Dokončení obchvatu pak završí ještě třetí etapa prací. Ta by měla být hotova do čtyř let.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu