• Načítám...
>

Platební portál nabízí výhody i institucím

Středočeský kraj nedávno spustil platebního portál, který lidem umožňuje zaplatit poplatky prostřednictvím jedné webové stránky. Ten je veřejně přístupný všem obcím, školám, technickým službám, spolkům, sportovním klubům a jiným zájmovým klubům.

Reklama

Středočeský kraj spustil nový platební portál. Hlavním cílem tohoto projektu je usnadnit lidem život ve své obci. Využíváním této metody totiž odpadá potřeba hledání čísel účtů pro jednotlivé platby. 

"Věřím, že se do tohoto sytému přiřadí co nevětší množství obcí, škol, ale samozřejmě i kroužků, sportovních klubů, protože teprve až poté systém získá na síle a popularitě. A pokud v něm budou lidé nacházet většinu plateb, které tímto směrem hradí, tak věřím, že si jistě tento systém oblíbí," řekl Gabriel Kovács, náměstek hejtmanky Středočeského kraje.

Platební portál usnadní život nejen lidem, ale i úřadům a institucím. Podle starosty obce Stochov Romana Foršta, systém zefektivní chod radnice a zároveň sníží riziko nákazy koronavirem. 

"Pro nás jako radnici to má výhody především v ochraně našich zaměstnanců. Dámy, které administrují různé druhy poplatků, a tak podobně, budou chráněny před kontaktem s veřejností. Stejně tak je to bezpečné i na druhou stranu, tedy pro občany. Sníží se administrativní zátěž jednotlivých pracovníků, kteří na těchto agendách pracují. To od toho také očekávám," uvedl Roman Foršt, starosta obce Stochov.

V současné době je projekt v pilotním režimu. Občané zatím mohou platit poplatky za psa či svoz odpadu. Do budoucna se však počítá s rozšířením nabídky. Rodiče tak budou moci například hradit za své dítě kurzy či stravné ve škole. 

"Aktuálně pracujeme na základní škole, kde by se přidaly další poplatky v podobě stravného, poplatků za školní družinu, a tak podobně. Paní ředitelka školy vyjádřila také požadavek, že by touto formou šly zaplatit také různé kurzy. Samozřejmě kromě příspěvkové organizace Základní a mateřská škola Stochov máme ještě organizační složky. To jsou sportovní areály města a je to správa bytového fondu. Pokusíme se zamyslet zda by i tato platforma byla vhodná pro zavedení v těchto organizačních složkách našeho města," dodal Roman Foršt, starosta obce Stochov.

Více informací o možnostech a využití platebního portálu naleznou zájemci na webových stránkách platby-sc.cz.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu