• Načítám...
>

Dobrovolní hasiči jsou důležití

Výborové schůze 25. okrsku Okresního sdružení hasičů Příbram se zúčastnil také předseda Stálé komise Senátu Voda-Sucho ing. Jiří Burian. Řeč byla mimo jiné o problémech se zajištěním technického vybavení pro činnost dobrovolných hasičů.

Reklama

Výborové schůze 25. okrsku Okresního sdružení hasičů Příbram se zúčastnil také předseda Stálé komise Senátu Voda-Sucho ing. Jiří Burian. Řeč byla mimo jiné o problémech se zajištěním technického vybavení pro činnost dobrovolných hasičů. 

"Pokud chceme cvičit a udržet zájem o hasičský sport zejména mládeže, musíme mít vedle profesionální techniky pro zásahy, také techniku i pro soutěže. Je třeba si uvědomit, že právě z dobrovolných hasičů se rekrutují naši profesionálové," zdůraznil Jiří Dragoun, starosta 25.okrsku Okresního sdružení hasičů Příbram.

Rozhodně se nejednalo o první setkání senátora Jiřího Buriana s hasiči. Ať už s jednotkami dobrovolnými, tak profesionálními se schází pravidelně, a to zejména v rámci výročních členských schůzí.

"Řekl bych, že více inklinuji ke sborům dobrovolných hasičů. Podíváme-li se totiž na jejich činnost, tak je naprosto neocenitelná a s velkým významem. Vezměte si, že oni i v dnešní době stále navazují na historické události, respektive vznik hasičů před 90, 120 nebo 140 lety. Čili váží si vzniku svého sboru," konstatoval Jiří Burian, senátor PČR.

Dalším významným posláním hasičů je podle slov senátora Jiřího Buriana také ochrana života a majetku.

"Když je v každé obci kvalitní sbor dobrovolných hasičů, tak jsou při jakékoli příležitosti  v první linii. Ať je to záchrana životů nebo majetku. Třetí takový důležitý moment je, že sbory dobrovolných hasičů mají i význam společenského a kulturního života v každé, jednotlivé obci. Tak tomu bylo v historii a je tomu tak dodnes. Já si jich nesmírně vážím," dodal Jiří Burian, senátor PČR.

Během setkání se všichni přítomní shodli na tom, že budoucnost dobrovolných hasičů závisí na zájmu o tuto činnost ze strany mládeže, a proto je potřeba najít dostatečné prostředky pro jejich podporu.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu