• Načítám...
>

Středočeský kraj má svoji Ženu regionu

Středočeský kraj má svoji Ženu regionu. Vítězkou krajského kola této soutěže se stala Lýdie Kratinová, která pomáhá mentálně a duševně nemocným lidem začlenit se do zdravé společnosti. Soutěž probíhá v rámci celé republiky a propojuje všechny ženy, které se snaží pomoci svému okolí.

Reklama

Středočeský kraj má svoji Ženu regionu. Tou se stala Lýdie Kratinová, která pomáhá lidem s mentálním a duševním onemocněním začlenit se do normálního života. 

"V rámci naší organizace, kterou jsem pomáhala založit, jsme pro ně udělali chráněné bydlení, a to v lokalitách, kde bydlí zdraví lidé. To znamená, že mají byty například v panelových domech, kam se je snažíme integrovat. Zřídili jsme také sociálně terapeutickou dílnu. Jedná se o denní stacionář, kde tyto osoby s mentálním a duševním onemocněním zaměstnáváme," uvedla Lýdie Kratinová, vítězka krajského kola soutěže.

Soutěž Žena regionu se koná v rámci celé České republiky a má za cíl ocenit osobnosti, které nemyslí jen na sebe a ve svém volném čase se snaží pomoci svému okolí. Díky tomuto projektu se pak mohou ženy navzájem poznat a navázat důležité kontakty.  

"Když jsme vznikali jako neziskový projekt, tak bylo naším  hlavním cílem, abychom ocenili ženy, které dělají něco navíc. Ty, které to dělají nezištně ve svých regionech. Mnohdy se o nich ani neví a toto je vlastně jejich takové první ocenění. Kdy jim někdo potřese rukou a řekne: Všimli jsme si toho, co tady děláš. Je to úžasné, díky. Druhým efektem našeho projektu je, že ty ženy propojujeme. To je naším hlavním cílem. Propojit je a inspirovat navzájem.  Možná pak společně vytvoří ještě něco dalšího. Jsme rádi za zpětnou vazbu, kterou dostáváme, " vysvětlila Hana Heřmánková, ředitelka soutěže Žena regionu.

Ocenění práce vybraných žen se uskutečnilo ve Středočeské centrále cestovního ruchu. Zástupci kraje předali také Cenu hejtmanky Středočeského kraje. Oceněné ženy ještě čeká vyhodnocení jejich práce v rámci celorepublikového finále. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu