• Načítám...
>

V Ohradě na Kolínsku mají novou silnici

V Nové Vsi u Kolína vyrostla nová zástavba desítek rodinných domů. Vedení obce proto muselo zrekonstruovat přilehlou ulici Dlouhou, která je klíčovou komunikací pro místní obyvatele. Projekt se podařilo realizovat i díky podpoře Středočeského kraje.

Reklama

Zástupci obce Nová Ves a Středočeského kraje slavnostně otevřeli zrekonstruovanou Dlouhou ulici, která je klíčovou komunikací pro obyvatele vesnice Ohrada. Její význam totiž vzrostl s výstavbou desítek rodinných domů v rámci společného developerského projektu.

"Dřív se té komunikaci říkalo Hliňák, protože celou tu dobu, co si pamatujeme, tak byla prašná a hliněná. V souvislosti s tím, že se tady postavilo větší množství nových domů, byl tady rozsáhlý developerský projekt, tak vznikla potřeba tuto silnici zlepšit a zkvalitnit její povrch tak, aby se noví občané ke svým domům a nemovitostem dostali po lepší cestě," řekl Miloslav Zapletal, starosta obce Nová Ves. 

Kromě výměny a zpevnění povrchu silnice došlo i k vybudování nového osvětlení a vsakovací drenáže na dešťovou vodu.

"Jsou tady i zasakovací drenážní systémy, které umožňují vsakování srážkových a dešťových vod, takže se snažíme tu vodu, která nám tady spadne, v posledních letech jí bylo relativně málo, abychom jí udrželi," řekl Miloslav Zapletal.  

Na realizaci projektu přispěl Středočeský kraj částkou jeden milión tři sta tisíc korun a to prostřednictvím fondu na obnovu venkova. 

"My jsme samozřejmě rádi přispěli z Fondu obnovy venkova, který poskytuje tisícovku na obyvatele každé obci, která si požádala. Pokud je to využito smysluplně a je to takto krásná silnice, tak z toho máme radost," řekl Martin Herman, radní Středočeského kraje. 

Vzhledem k velkému zájmu o dotace na rozvoj venkova plánuje kraj tento program obnovit i v příštím roce.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu