• Načítám...
>

Příbramská nemocnice zahájila rekonstrukci

Vedení Příbramská nemocnice připravuje rekonstrukci a modernizaci pavilonu E, kde se v současné době nachází LDN a oddělení následné péče. V rámci úprav dojde i k navýšení lůžkové kapacity.

Reklama

V pavilonu E příbramské nemocnice byla oficiálně zahájena rekonstrukce dalšího patra pro následnou péči. Vzniknout by zde mělo kompletně nové oddělení následné péče, včetně zázemí pro personál a vybudování únikového schodiště. Provedena bude i zvuková izolace vzduchotechniky v úrovni střechy. 

"V tom pavilonu, kde je dnes centrum tzv. neakutní lůžkové péče, to znamená, že tam jsou lůžka léčebny dlouhodobě nemocných a ošetřovatelská lůžka. Měla by vzniknout další kapacita 24 lůžek léčebny dlouhodobě nemocných, což je příslib ze strany zdravotních pojišťoven o nasmlouvání a rozšíření této kapacity," řekl Stanislav Holobrada, ředitel Oblastní nemocnice Příbram. 

 Celá rekonstrukce by podle projektu měla vyjít na maximálně 38 milionů a to včetně přístrojového vybavení. Vznikne zde celkem 8 dvoulůžkových a 4 jednolůžkové pokoje. Hotovo by mělo být v polovině příštího roku. Celou investici hradí Středočeský kraj.

"Začít by se mělo už tento týden a termín zhotovení je předání hotového prostoru do pěti měsíců, tak doufám, že to zhotovitel zvládne i přes to, že se blíží zimní období," řekla Jaroslava Pokorná Jermanová, hejtmanka Středočeského kraje. 

Po symbolickém poklepání na základní kámen si zástupci Středočeského kraje za doprovodu ředitele Stanislava Holobrady prohlédli také ubytovnu postavenou v 80. letech, kterou využívají zejména zaměstnanci nemocnice. I ta by měla do dvou let projít rekonstrukcí.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu