• Načítám...
>

Do Lysé se sjeli milovníci dostihů

Na závodišti v Lysé nad Labem se uskutečnil Svatováclavský dostihový den. Jedním z dostihů byla Velká cena Středočeského kraje. Nad ním převzala záštitu hejtmanka Jaroslava Pokorná Jermanová.

Reklama

Na závodišti v Lysé nad Labem se uskutečnil Svatováclavský dostihový den. Pro diváky i fanoušky bylo připraveno celkem 8 dostihů a 2 rozjížďky.

"Už je to třetí dostihový den tady u nás na závodišti v Lysé nad Labem, na programu jsou čtyři rovinové dostihy, dva dostihy steeplechase, dva dostihy přes proutěné překážky a dvě rozjížďky poníků," řekl Lukáš Palyza, pořadatel dostihu. 

Jedním z dostihů byla i Velká cena Středočeského kraje. Tu vítězi předala hejtmanka Jaroslava Pokorná Jermanová spolu s radním Martinem Hermanem.

"Konala se pod záštitou paní hejtmanky a my jsme rádi, že můžeme přispět místnímu závodišti na pořádání podobných závodů a je radost být u toho osobně," řekl Martin Herman, radní Středočeského kraje. 

Krom záštity pomohl Středočeský kraj uspořádat tento dostihový den také finančně.

"Středočeský kraj podporuje závodiště Lysá nad Labem dlouhodobě, my jsme rádi, že tu podporu máme, protože dělat dostihový sport je nevýdělečná činnost. Chceme, aby tady dostihy pokračovaly i v dalších letech a proto je pro nás podpora Středočeského kraje důležitá, stejně jako podpora města a proto bychom chtěli touto cestou paní hejtmance poděkovat, protože nám s letošním rokem velmi pomohla," řekl Lukáš Palyza. 

Pokud to opatření související s pandemii koronaviru dovolí, uskuteční se letos v Lysé nad Labem ještě jeden dostihový den. Naplánovaný je na 17. listopadu.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu