• Načítám...
>

Transparentnost úřadu je pro hnutí STAN prioritou

Transparentnost a otevřenost kraje. To je jedna z priorit hnutí Starostů a nezávislých, se kterou vstupují do krajských voleb.

Reklama

Transparentnost a otevřenost kraje. To je jedna z priorit hnutí Starostů a nezávislých, se kterou vstupují do krajských voleb.

"Já nechci, abych se jako občan dočítala, že přes dva miliony korun měsíčně dostával pan Rejman, který má podnikání s manželem paní hejtmanky, jak jsem se dnes dočetla v novinách. Já nechci číst v novinách, že kraj něco utajuje. Chci, aby kraj byl otevřený. Aby obce a občané informace měli. To je teď pro mě jedna z nejdůležitějších věcí. To je základ, který buduje vzájemnou důvěru, na které se pak dá stavět," konstatovala Petra Pecková, kandidátka na hejtmanku Středočeského kraje.

Kandidátka na hejtmanku za hnutí Starostů a nezávislých Petra Pecková ale zároveň říká, že transparentnost a otevřenost kraje nebude prvním krokem, který by v případě vítězství ve volbách učinila.

"Jestli se to povede, jestli se změní vedení kraje, jestli budeme na kraji a utvoříme koalici a budeme jmenováni na ustavujícím zastupitelstvu, tak to bude pravděpodobně v době, která bude opět nouzová. Bude opět vyhlášen nouzový stav a bude zde opět velký problém s koronavirem. To nejdůležitější tedy je napnout veškerou sílu k tomu, aby to Středočeský kraj zvládl. Tedy navýšit počet testovacích míst tak, aby jich bylo minimálně šestadvacet v obci s rozšířenou působností, kterých je šestadvacet," dodala Petra Pecková, kandidátka na hejtmanku Středočeského kraje.

Za důležité považují Starostové a nezávislí také informace o počtu volných lůžek či zajištění školských zařízení, která by se postarala o děti zdravotnického personálu v době nouzového stavu.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu