• Načítám...
>

Středočeši hodnotili vedení kraje

Jak jsou Středočeši spokojení s vedením kraje? Co se podle nich povedlo a co už méně, jsme se ptali v několika středočeských městech a obcích. Často jsem se ale setkali i s tím, že občané nevědí oč se kraj vlastně stará nebo co je v jeho majetku.

Reklama

S kamerou jsme se vydali do několika měst a obcí středočeského kraje, abychom zjistili, co se podle Středočechů v kraji za poslední čtyři roky povedlo a co nepovedlo.

"Silnice se moc nepovedly, ale nemocnice je docela dobrá."

"Běžte se podívat o dvě stě metrů dál na chodníky. Zkuste je natočit. Jsou tam už dvaapadesát let. My důchodci přes ně musíme chodit. Jsou na nich ještě  původní kostky, takže je chůze po nich jako na rozbouřeném moři."

"Budu volit Piráty. Líbí se mi, že jsou v ní mladí lidé, kteří mají dobré nápady a se všemi jejich nápady souhlasím."

"Když si vezmu například zdravotnictví, tak si myslím, že by mohli lidem dávat v této krizi například minerály a vitamíny. Kraj by se měl také zaměřit na úklid cest."

"Nepůjdu volit."

"Kraji se podle mě nepovedlo nic. Jsem velmi nespokojena s hejtmankou. Obzvláště poté, co podala trestní oznámení na záchranářku. Vadí mi to, protože pracuji ve zdravotnictví. To se mě dotklo, protože to byla pravda, že jsme neměli žádné ochranné pomůcky."

"Já si myslím, že se více povedlo než nepovedlo, ale nikdy nevyjde všechno. Třeba zdravotnictví na Kladně. Jak byly nemocnice v mínusu a teď jsou v plusu. To je důležité pro lidi. Také jsem viděl, jak se tady zlepšily silnice. Pak jsou třeba věci, které nejdou tak lehce."

Jak ukázala anketa mnoho lidí ani neví, co má kraj na starosti. Pokud jde o dopravu, stará se například o silnice II. a III. třídy. O jejich opravu a údržbu. Zároveň se vedení kraje stará i o integrovanou autobusovou a vlakovou dopravu v středních Čechách. Pod Středočeský kraj spadá celá řada nemocnic, například v Kladně, Mladé Boleslavi nebo Benešově. Krajský úřad se stará i o střední školy, domovy pro seniory nebo azylové domy.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu