• Načítám...
>

Středočeští policisté mají nový vůz

Středočeští policisté se mohou pochlubit novým vozem. Díky němu si posvítí především na kamiony. Hlavní zaměření je na kontrolu hmotnosti vozidel, dodržování doby řízení a předepsaných odpočinků.

Reklama

Přetěžování nebo nedodržování povinných přestávek, to jsou nejčastější prohřešky řidičů kamionů. Posvítit si na ně chtějí středočeští policisté, kteří mají v plánu řidiče kamionů častěji kontrolovat. A to díky speciálnímu vozidlu, které jim pořídil Středočeský kraj.

"Středočeský kraj a jeho dopravní síť patří v republice k těm nejhustějším. Ve spolupráci s Policií České republiky jsme pořídili  z fondu Středočeského kraje vozidlo, které by mělo sloužit k vážení aut, která jezdí po silnicích našeho kraje," upozornil Roman Bezděk, radní Středočeského kraje.

"Jsou v něm speciální váhy. Můžeme měřit výšku vozidel, přepravu, náklad a další, s kontrolami souvisejícími věci. Policisté do něho mohou nasednou ráno a strávit tam bez problémů celý den. Kromě kanceláře uvnitř totiž najdeme i veškeré další zázemí. Výkon služby z tohoto vozidla je tak velice efektivní," popsal Václav Kučera, ředitel KŘPČR Středočeského kraje.

Podobné vozidlo obdrželi policisté od Středočeského kraje už před dvěma lety. Další auto tak pomůže zvýšit počet kontrolovaných kamionů.

"Díky novému přírůstku do našeho vozového parku se zdvojnásobí kontrolní činnost. Připravíme a proškolíme pro toto auto speciální posádku. Kraj je opravdu velký a být na dvou místech je pro nás velice důležité," dodal Václav Kučera, ředitel KŘPČR Středočeského kraje.

Náklady na pořízení vozidla, zhotovení nástavby a vybavení technickými prostředky byly celkem 6 milionů korun.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu