• Načítám...
>

Příbram má novou vlakovou zastávku

Obyvatelé Příbrami mají k dispozici novou železniční zastávku Příbram - sídliště. Ta má za cíl usnadnit cestovaní vlakem. Otevření se zúčastnil také radní Středočeského kraje Martin Draxler.

Reklama

Příbram - sídliště. Tak se jmenuje nová železniční zastávka v Příbrami. Jejím cílem je nejen usnadnit cestování vlakem, ale především ulevit silnicím od mnohdy velkého provozu aut.

"Je vybudována u velkého, příbramského sídliště. Očekáváme, že to zlepší komfort lidí, kteří zde bydlí. Že nebudou muset využívat přetížené silnice tady na Příbramsku, když budou moci cestovat mnohem jednodušeji vlakem," uvedl Martin Draxler, radní Středočeského kraje.

Stavba této zastávky, na které jezdí vlaky na trase z Blatné do Zdic, trvala necelý půl rok. S její realizací se začalo v květnu tohoto roku.

"Stavba byla zahájena někdy v květnu a už před chvilkou tady stavěl vlak. Takže za mě je to úžasné. A neřekl bych, že je to v normě. Na české poměry je to rychlé, a jak to tak vypadá, i dobře postavené. Stavbu financovala Správa železnic. Kraj v těchto případech působí jako poradce. Konzultuje s námi, kde a jakým způsobem postavit železniční zastávku," dodal Martin Draxler, radní Středočeského kraje.

Zastávku tvoří jedno devadesátimetrové nástupiště, které vzniklo pod opěrnou zdí areálu hasičské základny. Je tři metry široké. Spolu s městem, Správa železnic zbudovala i nové, přístupové cesty.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu