• Načítám...
>

Nedostavěný chrám v Panenském Týnci prý léčí

Gotický chrám v Panenském Týnci nebyl nikdy dostavěn. Během stavebních prací totiž dvakrát vyhořel a pak už se nenašel nikdo, kdo by ho dostavěl. Přesto si ale tato stavba našla cestu k lidem. Podle měření psychotroniků tudy totiž proudí silná, pozitivní energie, která může léčit, uklidňovat duši a probouzet chuť k životu.

Reklama

Budete-li mít cestu kolem Panenského Týnce, rozhodně si udělejte čas na jeho návštěvu. Městys u okresu Slaný totiž ukrývá jedno z nejzáhadnějších míst v České republice. Jedná se o nedostavěný gotický chrám Panny Marie, který podle psychotroniků stojí na silné léčivé pozitivní zóně.

"Podle měřené, které prokazatelně fyzikálně jsou, je tady uprostřed chrámu křížení energií. Vzadu se nachází návštěvníky vyšlapané místo. Chodí si tam načerpat energii," upozornil Jiří Čížek, starosta městyse Panenský Týnec.

Chrám i dnes přitahuje hlavně citlivější jedince, kteří mezi zdmi rádi tráví čas, odpočívají nebo meditují . Pobyt zde je doporučován i lidem s psychickými problémy. Pozitivní síla, která místem prochází, zvyšuje obranyschopnost organismu, a také přitahuje zamilované. Ti, si v prostoru řeknou své "ano", i stokrát do roka.

"Minulý rok zde bylo téměř sto svateb a předminulý rok jich bylo dokonce více než sto. Jedním z důvodů je ten, že svazek zde uzavřený prý vydrží napořád. Chrám by  měl údajně přinést štěstí," vysvětlil Jiří Čížek, starosta městyse Panenský Týnec.

Další záhadou je, že se přesně neví, kdy přesně byl chrám založen. S největší pravděpodobností ho založil známý bojovník Plichta ze Žerotína, který stavbu započal kolem roku 1316. Proč ale nebyl chrám nikdy dostavěn?

"Nedostavěný chrám je součástí bývalého kláštera klarisek. Je to stavba stará sedm set let. Dvakrát vyhořel. Rod Žerotínů, který založil klášter a stavěl chrám, zemřel po meči a už nebyl nikdo, kdo by chrám dostavěl," dodal  Jiří Čížek, starosta městyse Panenský Týnec.

Kromě chrámu si mohou návštěvníci tohoto místa užít také dvě výstavy, které mapují vznik chrámu a historii spojenou s touto stavbou.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu