• Načítám...
>

Mělník se zaměřil na bezpečnost chodců

Sedm takzvaných Oranžových přechodů, jejichž nasvícení finančně podpořila Nadace ČEZ, má již město Mělník. Dva z nich byly oficiálně zprovozněny v tomto roce. Nacházejí se zhruba 300 metrů od sebe v Bezručově ulici. Ta patří mezi nejfrekventovanější komunikace ve městě.

Reklama

Počet takzvaných Oranžových přechodů v Mělníku se zvýšil. Město jich má na svém území sedm. Jejich cílem je zvýšit bezpečnost chodců, kteří tyto přechody využívají.

"Již dlouhodobě využíváme nabídku Nadace ČEZ, která podporuje financování těchto přechodů, ke zvýšení bezpečnosti. K instalaci vždy vybíráme hodně frekventované přechody. Spolupráce běží už několik let. Daří se nám získávat grant. V letošním roce jsme zprovoznili další dva přechody, a to konkrétně v Bezručově ulici. Budeme v tomto směru chtít pokračovat i nadále," uvedl Milan Schweigstill, místostarosta města Mělník.

Na první pohled se tyto Oranžové přechody, od těch klasických, téměř neliší.

"Na povrchu se v zásadě moc neliší. Nadace ČEZ je zapojena do projektu z toho důvodu, protože přechod především kvalitně nasvítí. Rozhledové poměry jsou tam pro řidiče komfortní. Vidí na něm každou pohybující se osobu," popsal Milan Schweigstill, místostarosta města Mělník.

První přechod tohoto typu byl ve městě vybudovaný přibližně před pěti lety a radnice hodlá v tomto projektu pokračovat i nadále. Město k tomu vedou i reakce místních obyvatel.

"Místní tuto naši aktivitu určitě vítají. Jejich požadavek by naopak převyšoval naše možnosti. Ročně se nám podaří udělat tak dva přechody, ale pokračujeme v tom dál," uzavřel Milan Schweigstill, místostarosta města Mělník.

Osadit přechod novými bezpečnostními prvky vyjde na více než 100 000 korun. Polovinou z této částky přispívá nadační fond.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu