• Načítám...
>

Jizerní Vtelno dokončilo kanalizaci

Obec Jizerní Vtelno je nově připojené ke kanalizaci. Ta byla dokončena před několika týdny. Spolu s ní obec nechala vybudovat také novou čističku odpadních vod.

Reklama

Dlouho plánovaný projekt výstavby kanalizace v obci Jizerní Vtelno na Mladoboleslavsku je u konce. Při té příležitosti byla slavnostně zprovozněna také nová čistička odpadních vod.

"Začali jsme se připojovat před měsícem, tedy 31. srpna. Lidé byli na tento okamžik připraveni a těšili se. Je to akce dotovaná. Z ministerstva zemědělství jsme na ni dostali dvaačtyřicet milionů koruna a z kraje sedm milionů korun," konstatovala Marie Huková, starostka obce Jizerní Vtelno.

"S podporou stavby čistírny odpadních vod v Jizerním Vtelně to bylo podobné jako s podporou ostatních čističek, které jsme v minulém volebním období finančně podpořili. To znamená, že jsme přispěli z Fondu životního prostředí a zemědělství obci Jizerní Vtelno na to, aby měli novou čističku odpadních vod," uvedl Martin Herman, radní Středočeského kraje.

V současné době je ke kanalizaci připojena většina domů v obci.

"Celkově zde máme 167 domků. Z toho je dvacet neobyvatelných. Připojeno na čističku je jich 120. Zhruba dvacet  jich tedy ještě čeká na připojení. V současnosti má ČOV kapacitu 600 ekvivalentních obyvatel a v obci je aktuálně 330 lidí. Je zde ale připravována nová zástavba, kde bude 34 domů. Od příštího měsíce se to začne prodávat," doplnila Marie Huková, starostka obce Jizerní Vtelno.

Čistička je v provozu pouze na polovinu svého výkonu. Druhá polovina bude spuštěna po dokončení další výstavby domů v obci.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu