• Načítám...
>

Slaný má novou cyklostezku

Ve Slaném byla otevřena nová cyklostezka, kterou ocení i chodci. Podél stezky je vysázena i nová alej s celkem 40 stromy a nechybí ani osvětlení.

Reklama

Novou cyklostezkou se můžou pochlubit ve Slaném. Starou asfaltovou cestu rozšířili a díky tomu zvýšili bezpečnost jak pro cyklisty, tak i chodce.

"Nežli jsme položili asfalt byla asi nejzásadnější instalace kořenové fólie. Ta do budoucna zabrání tomu, aby se asfalt vlnil prorůstáním kořenů.  Což se právě na starém asfaltu dělo. Zasadili jsme čtyřicet nových stromů. Tři topoly a sedmatřicet dubů. Je zde nainstalováno nové veřejné osvětlení s krásnými lampami, dopravní značení a nový přechod. Takže těch úprav bylo poměrně hodně, " popsala Magdaléna Stýblová, manažerka rozvoje města.

Cyklostezka je také součástí projektu Bezpečná cesta do školy ve městě Slaný.

"Spojuje sídliště V Ráji. Především to ulehčilo dětem při cestě do školy. Chodí zde poměrně hodně maminek s kočárky. A v podstatě je to takový začátek revitalizace lesoparku Háje," upozornila Magdaléna Stýblová, manažerka rozvoje města.

Projekt stál zhruba 9 milionů korun.

"S tím, že jsme dostali dotaci z Evropské Unie. Byla ve výši pětaosmdesát procent, takže zhruba sedm milionů korun," dodala Magdaléna Stýblová, manažerka rozvoje města.

Tato frekventovaná stezka také navazuje cyklotrasu CT 202 vedoucí z Loun do Kralup. Cyklisté tak budou mít zase o něco příjemnější jízdu.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu