• Načítám...
>

Sklářské umění má své centrum v Sázavě

Bývalá sklářská huť v Sázavě je dnes moderním prostorem, který nabízí zábavu a poučení pro návštěvníky každého věku. Centrum sklářského umění pravidelně hostí výstavy skleněných produktů a také je možné navštívit muzeum sklářských výrobků, které zde vznikly v minulosti.

Reklama

Centrum sklářského umění v Sázavě je místem, kam mohou zamířit milovníci práce se sklem. Jsou tam k vidění aktuální výstavy a také to nejlepší z původní práce, která v tomto místě vznikla. Centrum se stálými výstavními prostory pracuje tématicky, k vidění je tak například expozice s názvem Noemova archa. 

"Jsou to práce našich nejlepších sklářů, ale i sklářů z ciziny. Ta sympózia, která probíhala v 70., 80. a 90. letech v Novém Boru, tak ti skláři z ciziny přijeli, byli ubytováni, dostali nějaké diety a dostali k ruce nejlepší skláře od nás. Podmínkou ale bylo, že tady musí nechat to umění, co tady během toho týdne vytvoří. Část toho je vystavená tady, část u pana Novotného v Novém Boru," řekl Josef Viewegh, ředitel Centra sklářského umění. 

Návštěvu místa lze doporučit jak skupinám, tak také rodinám s dětmi. Návštěvníci se mohou podívat, jak vypadalo zázemí bývalé sklářské hutě a dokonce jsou tady připraveni na to, aby si mohli zájemci vyzkoušet práci se sklem na vlastní pěst. 

"Je možné přijet s dětmi na nějaké sklíčkování, pískování, skleněné mozaiky a nebo se přihlásit do jednoho z našich kurzů, které doufám poběží dál a to už jsou potom náročnější akce. Na našich webových stránkách www.cestyskla.cz nebo www.hutfrantisek.cz najdete veškeré informace jak o otevírací době, tak o možných aktivitách, vstupném a o všem, co potřebujete k návštěvě," řekl Josef Viewegh. 

Aktuálně Centrum sklářského umění hostí až do prosince výstavu výrobků studia Bystro design. Toto studio pracuje se sklem v širokém záběru, k vidění jsou tak různé skleněné objekty, které mohou sloužit jako doplňky interiérů. Výstavu pak doplňuje polská designérka Aleksandra Stencel. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu