• Načítám...
>

Dům v Jesenici se sociálními byty čeká oprava

Město Jesenice získalo dotaci na úpravu sociálního bydlení v domě v Plzeňské ulici. Objekt čeká kompletní rekonstrukce s tím, že nabídne o tři byty více než jich má k dispozici v současnosti.

Reklama

V domě, který se nachází v Plzeňské ulici s číslem popisným 220 v Jesenici, by nově mělo vzniknout 11 malometrážních bytů. Ty budou výhradně určeny pro sociálně slabé občany města.

"Dům je víceméně připraven na kompletní rekonstrukci. Z části se byty ještě využívají s tím, že se poslední nájemníky snažíme přestěhovat do jiných ubytovacích kapacit města Jesenice. Je to proto, aby byl dům prázdný s ohledem na připravovanou rekonstrukci," popsal Jan Polák, starosta města Jesenice.

"Budou tam nejen malé garsonky pro jednoho, ne příliš náročného člověka, ale i byty 3+1," doplnil Roman Valuš, místostarosta města Jesenice.

Rozsáhlá rekonstrukce bude zahrnovat například sanaci sklepení, opravu podkroví či zateplení domu.

"Ve sklepě provedeme sanaci zdiva proti vlhkosti. Bude se za pomoci drenáží odvádět voda. Uvnitř se uskuteční renovace všech povrchů, znovu se budou dělat veškeré sítě, krov se bude staticky zesilovat, udělá se nová střecha. Zároveň budeme objekt zateplovat a připojovat na centrální zásobování teplem," konkretizoval Roman Valuš, místostarosta města Jesenice.

Předpokládané náklady podle projektu činí zhruba 18,5 milionu korun. Přibližně polovina částky se bude hradit z dotace.

"Předpokládáme, že někdy v budoucnu, budeme upravovat ještě okolí domu. Což spolkne další dva miliony korun," dodal  Roman Valuš, místostarosta města Jesenice.

Vedení radnice počítá se zahájením prací na začátku příštího roku. První nájemníci by se mohli nastěhovat už v lednu roku 2022.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu