• Načítám...
>

Jesenice investuje do oprav rybníků

Město Jesenice plánuje rekonstruovat několik rybníků. Nejdříve se začne s revitalizací rybníka v Chotěšově, který je zcela bez vody a zanesený bahnem. Radnice na opravu využije dotace od kraje a Ministerstva zemědělství.

Reklama

Město Jesenice vlastní několik návesních rybníčků. Ne všechny jsou ale v dobrém stavu. Nejhůře je na tom rybník v Chotěšově, který je bez vody, zanesený bahnem a náletovými rostlinami. 

"Malá vodní nádrž v obci Chotěšov je v takovém stavu, že je hodně zanesena sedimentem a není v ní téměř žádní voda. Další malá vodní nádrž je v obci Kosobody. Tyto nádrže nejsou v dobrém technickém stavu," konstatoval Jan Polák, starosta města Jesenice.

Vedení místní radnice se proto rozhodlo rybník kompletně revitalizovat. Práce by měly být zahájeny už na začátku příštího roku. 

"Rybník se odbahní. Bude vytěžen a odvezen veškerý sediment. Dále počítáme s obnovou břehů a hráze. Je u silnice. a tak je tam třeba udělat novou opěrnou zeď. Bude se obnovovat přeliv. Provedeme tedy havarijní přepad do potoka, který teče pár metrů od rybníka. Samozřejmě, že se bude renovovat i okolí rybníka, aby to tam vypadalo lépe," popsal Roman Valuš, místostarosta města Jesenice.

Investice v hodnotě kolem 3 miliónů korun bude z větší části hrazena z přidělených dotací.

"Podařilo se nám sloučit dvě dotace. Část od Středočeského kraje a druhá je od Ministerstva zemědělství.  Je pro nás dobré, že se většinu investice podaří pokrýt dotací," dodal Roman Valuš, místostarosta města Jesenice.

Jesenická radnice plánuje rekonstrukci i rybníka v Kosobodech. Odhadovaná cena prací se pohybuje kolem 5 miliónů korun. Zahájení revitalizace bude však záviset na tom, zda město získá potřebné dotace na realizaci projektu.  

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu