• Načítám...
>

Participativní rozpočet v Kladně pokračuje

Kladeňáci rozhodují o tom, jaké projekty budou realizovány v participativním rozpočtu města. To na jejich realizaci vyčlenilo tři miliony korun. Mezi nominovanými projekty jsou například pouliční hodiny, tréninkové hřiště nebo pítka pro ptáky.

Reklama

Druhý ročník kladenského participativního rozpočtu je v plném proudu. Lidé se díky němu mohou zapojit do rozhodování, kam půjde část peněz z rozpočtu města. A tak jsme se v kladenských ulicích zeptali, jestli občané o participativním rozpočtu něco vědí.

anketa

A jak to tedy s kladenským participativním rozpočtem je?

"Aktuálně jsou v participativním rozpočtu přihlášeny projekty. Byly vybrány ty z nich, které jsou realizovatelné. To znamená, že nic nebrání tomu, aby mohly být provedeny. V tuto chvíli si veřejnost vybírá hlasováním, jaké projekty v prostoru Kladna chce realizovat," popsala Lenka Růžková, tisková mluvčí Magistrátu města Kladno.

Mezi vybranými záměry jsou například pouliční hodiny, všestranné tréninkové hřiště, stromy podél chodníků, pítka pro ptáky nebo úpravy a obnovy plácků. Kladeňáci si mohou všechny nápady podrobně prohlédnout.

"V tuto chvíli mají ve schránkách městský zpravodaj, kde jsou jim tyto projekty představeny. Mohou také navštívit webové stránky Společně v Kladně. Tam jsou všechny projekty představeny podrobněji. Mohou také navštívit výstavu v Obchodním domě Central Kladno, kde je výstava těchto plánů," dodala Lenka Růžková, tisková mluvčí Magistrátu města Kladno.

Nejúspěšnější návrhy budou do konce příštího roku uskutečněny. Město na ně vyčlenilo tři miliony korun.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu