• Načítám...
>

Propad tržeb z turismu zmírnily vouchery

Pokles tržeb ve Středočeském kraji, v rámci cestovního ruchu, zmírnily záchranné programy. Středočeský kraj například nabízel návštěvníkům hotelů a penzionů vouchery na vstup zdarma do vybraných kulturních institucí. Podle Středočeské centrály cestovního ruchu, ale tuto možnost některá velkokapacitní ubytovací zařízení nevyužila.

Reklama

Středočeský kraj na jaře změnil propagační rétoriku. Vzhledem k první vlně koronavirové krize lákal na léto především domácí turisty. V rámci kampaně využil známých osobností, které lákaly do vybraných destinací. Podobně jako v Praze nebo v jiných krajích byly nabízeny lidem vouchery, se kterými mohli zdarma do vybraných kulturních institucí. Před začátkem letní sezóny tento program představilo vedení kraje. 

"Přijde člověk, zaplatí si ubytování na dvě noci a v rámci pěti set korun má voucher na to, že může ve Středních Čechách čerpat zdarma vstupné a další záležitosti, které jsou k dispozici ve vybraných provozovnách nebo v našich příspěvkových organizacích," popsala před časem Jaroslava Pokorná Jermanová, hejtmanka Středočeského kraje. 

Na programu kraj spolupracoval se Středočeskou centrálou cestovního ruchu, která hodnotí vouchery kladně, přesto se ale tato pobídka nesetkala u hoteliérů s tak velkým zájmem, jak se očekávalo. 

"Byl o to zájem, ale mohl by být samozřejmě větší. Ne všechny hromadné ubytovací zařízení nabídky využily. Je to taková motivace k návštěvě Středočeského kraje, návštěvě kulturních institucí, a také je to takové lákadlo do ubytovacích zařízení, které se do této kampaně přihlásily. Protože i oni to mohou marketingově využít. Nabídnout kulturní program pro návštěvníky zdarma," konstatovala Zuzana Vojtová, ředitelka Středočeské centrály cestovního ruchu.

Středočeská centrála cestovního ruchu sdružuje hoteliéry, restauratéry a další odvětví cestovního ruchu v kraji a pomáhá jim prosadit se na trhu. Spolupráce a koordinace je v této době obzvláště přínosná. 

"Spolupracujeme s oblastními a lokálními destinačními managementy. Destinační management je především o spolupráci. Kdo se pohybuje v cestovním ruchu ví, že na trhu se neprosadí nebo velmi málo a špatně, jen jako solitér. Je nutná spolupráce, společná tvorba turistických nabídek, turistických produktů, a také společná cesta na trh," zdůraznila Zuzana Vojtová, ředitelka Středočeské centrály cestovního ruchu.

Využít vouchery v ubytovacích zařízeních Středočeského kraje je stále možné, a to až do konce listopadu. Se zpřísňováním opatření v rámci druhé koronavirové vlny, ale nikdo neví, jak se ještě bude do konce roku situace v cestovním ruchu vyvíjet. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu