• Načítám...
>

Letní kino v Rakovníku se promění

Letní kino v Rakovníku se za poslední dva roky výrazně proměnilo. Rekonstrukci završí oprava vstupní brány. První návštěvníci by sem mohli zavítat na kulturní akce už na jaře příštího roku.

Reklama

Letní kino v Rakovníku patřilo svého času k nejmodernějším v České republice. Areál byl využíván i k pořádání kulturních akcí, které se těšily velké návštěvnosti. V posledních letech se však na tomto prostoru podepsal zub času. Vedení města tak muselo přistoupit k jeho celkové rekonstrukci. 

"Za poslední roky jsme v letním kině dokončili postupnou rekonstrukci jak jeviště, tak hlediště. Jedná se o kompletní výměnu míst na sezení. Úpravu plochy jeviště tak, aby se tam mohlo dobře instalovat třeba pódium, a tak podobně," konstatoval Luděk Štíbr, starosta města Rakovník.

"Oprava hlediště stála tři miliony sedm set tisíc korun. Byla realizována v loňském roce. Opravy uvnitř areálu se uskutečnily letos v létě," uvedla Jana Jirátková, vedoucí oddělení rozvoje města a investic.

"Samozřejmě došlo i ke změně promítacího zařízení. Už se ale uvažuje o jeho další výměně neboť vývoj techniky jde neustále kupředu, a některé formáty na něm už nelze promítat. Takže je v plánu inovace i v této oblasti," doplnil Luděk Štíbr, starosta města Rakovník.

Poslední investice do letního kina by měla plynout na opravu vstupní brány. Práce budou zahrnovat i úpravy pokladny či zřízení technické místnosti pro umístění světelného poutače,  osazení odpadkových košů či kompletní obnovu zeleně před a vedle vstupu do areálu. 

"Máme připravenu projektovou dokumentaci. Je vydáno stavební povolení pro realizaci stavby. Nyní jsme ve fázi výběru dodavatele stavby. Pokud se nám  podaří dodavatele vybrat, chtěli bychom začít ještě v tomto roce. Předpokládaná hodnota této zakázky je jeden a půl milionu korun," dodala Jana Jirátková, vedoucí oddělení rozvoje města a investic.

Práce by měly být dokončeny nejpozději do května příštího roku. Návštěvníci se tak mohou těšit na letní program.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu