• Načítám...
>

Integrace dopravy bude pokračovat

Nově se rodící vedení Středočeského kraje připouští, že je po minulém volebním období na co navázat. Například v oblasti veřejné dopravy chce kraj pokračovat v rozběhnuté integraci. Nejdříve ale bude nutné jednat se státem o náhradách za letošní ušlé zisky dopravců a kraje v důsledku koronavirové krize.

Reklama

Novým krajským radním pro oblast veřejné dopravy by se měl stát starosta města Úvaly Petr Borecký. Zeptali jsme se ho, jaké budou první kroky, které bude konat v nové pozici. Zásadní podle něj bude vyjednat se státem náhrady za obrovské finanční ztráty, které letos kraji a dopravcům vznikly v důsledku koronavirové krize. Částka se pohybuje někde kolem sedmi set milionů korun. 

"Celkový rozpočet na veřejnou dopravu je 2,9 miliardy korun. Takže se prakticky jedná o téměř třicet procent z rozpočtu. A to je obrovský dopad, do toho musíte započítat i pokles příjmů veřejných rozpočtů. Pokud se k tomu stát nějakým způsobem nepostaví, tak bude velkou výzvou v příštím roce vůbec jen udržet stávající kvalitu veřejné dopravy," říká Petr Borecký. 

Podle Petra Boreckého bylo za minulé volební období odvedeno mnoho dobré práce, na kterou bude možné navázat. Kraj bude například pokračovat v rozběhnuté integraci hromadné dopravy. 

"Nejsme žádní ajatoláhové, kteří mají potřebu teď všechno rozmetat a říct, že všechno bylo špatně. Takže k tomu patří i pokračování v integraci. To se samozřejmě týká Berounska, Mladoboleslavska a těchhle okresů," říká Petr Borecký. 

Nově zaintegrovaná města navíc budou chtít jednat o úpravách a to zejména co se týče návaznosti jednotlivých spojů, které je ještě potřeba doladit tak, aby byly přestupy na linky plynulejší. 

"My jsme teď byli čerstvě zaintegrováni, ukazuje se, že jsou tam věci, které přinášejí občanům problémy. Takže já věřím, že do konce roku se to podaří vyřešit, aby návaznost spojů byla lepší než doposud," říká Jiří Slavík, starosta Votic. 

Dalším velkým tématem je budování potřebných P+R parkovišť a to nejen v blízkosti Prahy, ale také u terminálů hromadné dopravy v rámci celého regionu. 

"Tady bych viděl rozhodně výrazně větší roli a iniciativu kraje ať už v oblasti vyjednávání, inženýringu, designování a koneckonců i financování těch samotných staveb," dodává Petr Borecký. 

Podle Petra Boreckého v minulosti v této otázce mnoho nestalo, protože vázla komunikace mezi krajem a středočeskými obcemi. Města a obce se proto do budování P+R parkovišť většinou pustila sama.  

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu