• Načítám...
>

Kraj chce udržet bezpečnost v soc. zařízeních

Budoucí radní Středočeského kraje se pomalu seznamují s agendami jednotlivých rezortů. Kvůli současné druhé vlně koronaviru je ale situace o to složitější. Například v sociální oblasti je nutné začít co nejdříve spolupracovat se stávajícím vedením na předání úřadu a prioritách v blízké budoucnosti tak, aby byla zachována bezpečnost a plynulý chod ve středočeských sociálních zařízeních.

Reklama

V těchto dnech se kandidáti na nové radní kraje seznamují s agendami jednotlivých rezortů. V současné situaci, kdy koronavirus sráží republiku na kolena, je pak převzetí některých rezortů obzvláště složité. Například se sociální oblastí se tak budoucí radní, kterým by měl být stávající starosta města Slaný Martin Hrabánek, musí seznámit se značným předstihem. 

"Spolupracujeme na řadě agend a snažíme se společně předat si úřad a samozřejmě prioritou dnešní doby nad všechny jiné je situace, která se týká covidu a samozřejmě bezpečnosti jak pracovníků, tak klientů," říká kandidát na radního Středočeského kraje, Martin Hrabánek. 

Na prioritách je shoda také se stávajícím vedením sociální oblasti. Největší nutností je zajistit dostatečnou bezpečnost a dále také zajistit potřebná místa v nemocnicích, bude-li potřeba. 

"My potřebujeme, abychom udrželi zaměstnance, aby ti zaměstnanci měli dostatek ochranných pomůcek. Aby bylo testování tak, že rozdělíme ty pozitivní klienty od těch negativních. Abychom měli hodně kapacit v nemocnicích, když se ti klienti zhorší. Takže toto všechno řešíme," říká radní Středočeského kraje, Aneta Heřmanová. 

Prioritou pro nové vedení rezortu pak bude kromě zajištění dostatečného množství hygienických pomůcek hlavně zvýšení dostupnosti služeb. Co je v kraji potřeba by měl přiblížit chystaný audit. 

"My chceme udělat takový audit všech veškerých služeb, abychom zjistili, kolik se nám jich nedostává. Samozřejmě snahou je udržet klienty v domácím prostředí, protože to je pro ně nejpříjemnější," říká kandidát na radního, Martin Hrabánek. 

Proto je podle budoucího vedení na místě rozšíření dostupnosti terénních služeb, kterých je podle něj stále nedostatek. Tento bod je proto obsažen také v programovém prohlášení nastupující rady Středočeského kraje. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu