• Načítám...
>

Prioritou jsou dopravní stavby

V nově utvořené koalici, která brzy povede Středočeský kraj, panuje shoda na otázkách v oblasti dopravy. Nové vedení se bude snažit zvýšit tlak na dostavbu klíčových dopravních státních staveb. Ještě před tím, než se začne stavět dálnice D3, je podle nové koalice nutné začít realizovat obchvaty měst a obcí na jih od Prahy.

Reklama

Hlavní prioritou Středočeského kraje v oblasti dopravy a silniční infrastruktury bude zvýšení tlaku na realizaci státních dopravních staveb, jako je dálnice D3 nebo Pražský okruh. Říká to Martin Kupka, který by měl mít na starosti v rámci nového vedení kraje celý dopravní rezort kromě dopravy veřejné.

"V těchto dnech dostávají obce i městské části v blízkosti té severní části Pražského okruhu oznámení v rámci zjišťovacího procesu EIA. Tedy to je aktualita, kdy se Středočeský kraj do toho jednání zapojit má a bude vydávat vyjádření. Já jsem přesvědčený o tom, že má proběhnout celý ten proces EIA, ale bude také nutné s těmi obcemi už hledat co nejschůdnější technická řešení," říká Martin Kupka, kandidát na náměstka hejtmanky Středočeského kraje. 

Mezi další stavby, které je nutné realizovat a to ještě dříve než samotnou výstavbu dálnice D3, jsou pak plánované obchvaty měst a obcí směrem na jih od Prahy, které dlouhodobě trpí nadměrnou dopravní zátěží. V rámci nově utvořené koalice na tom panuje shoda. 

"Kdyby všechno šlo jak po drátkách, tak je před námi dalších deset let, kdy dálnice D3 stát nebude. Myslím si, že není důvod čekat s dalšími opatřeními na té silnici Benešov, Tábor, České Budějovice. Naopak se musí ty jednotlivé dopravní stavby dostavět, ony jsou připravené. Jedná se o různé obchvaty měst a obcí, Miličína, Olbramovic a tak dále. Myslím si, že ti lidé si to zaslouží, aby ta situace u nich byla řešená dříve než bude postavená D3," říká kandidátka na hejtmanku Středočeského kraje, Petra Pecková.

Zástupci nového vedení kraje v oblasti dopravy se už také sešli s vedením pražského Magistrátu, aby tato zásadní témata prodiskutovali. Jednání se týkala také plánované železnice do Kladna nebo prodlužování pražských tramvajových tratí. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu