• Načítám...
>

Obce a města se těší na obchvaty

Obchvaty měst a obcí budou jednou z priorit nového vedení Středočeského kraje. Ne všechny tyto dopravní stavby ale může kraj přímo ovlivnit. Pokud jde o silnici první třídy, má rozhodující slovo stát. Úzkou spolupráci se státními institucemi bude kraj potřebovat ale i v případě krajských silnic a to hlavně v oblasti financování.

Reklama

Olbramovice jsou doslova rozděleny na dvě poloviny hustým provozem na státní silnici, která je hlavním tahem na trase z Prahy do Českých Budějovic. Chybí totiž nejen značná část plánované dálnice D3, ale i obchvat města. Na ten tu čekají už několik desetiletí. Teď to vypadá, že se konečně dočkají.

Přejít z jedné části města do druhé je často problém i v Kralupech nad Vltavou. Také tady na odklonění hlavní dopravy čekají desítky let a doufají, že už vidí příslovečné světlo na konci tunelu.

V případě Kralup nad Vltavou jde sice o krajskou silnici, ale bez pomoci státu se tahle dopravní stavba, stejně jako řada jiných, stejně neobejde.

Veškeré veřejné rozpočty ale nejspíš budou v příštích letech kvůli pandemii covidu značně napjaté a tak nové vedení kraje bude muset nejspíš o prostředky na dopravní stavby hodně bojovat.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu